Harjoittelijan paikka

Kirjoitin aiemmin, että voisin hakea jotain harjoittelijan paikkaa. Olen huomannut, että kaikissa uuden alan työpaikoissa vaaditaan vähintään vuosi työkokemusta, monesti 2–5 vuotta. Minulla on työkokemusta yli 10 vuotta, mutta eri alalta!

Harjoittelijan paikoissa on sekin puoli, ettei palkkaus ole kovin kummoinen, toisaalta miten voisi ollakaan, jos työkokemusta ei ole paljon. En tiedä yhtään, miten työhakemukseeni suhtaudutaan, mutta aloitan ainakin rehellisesti kertomalla, että aion vaihtaa alaa.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että harjoittelijan paikan hakeminen on ovela veto alanvaihtajalta. Töihin pääseminen ei jää ainakaan työkokemuksesta kiinni. Hyvällä tahdolla ajateltuna koulutuksenikin soveltuu hakemalleni alalle.

Nyt sitten odottelen, tuleeko kutsua haastatteluun. En ole taaskaan kovin toiveikas. Ei nimittäin tule pettymyksiä, kun ei odota liikaa. Mieheni vertasi työnhakuani kalastamiseen. Voi olla, että kalaa ei tule, mutta voi sitä tullakin. Joskus voisi valmistautua myös iloisiin yllätyksiin.

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan tyo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *