Uusi yritys: haku toiseen työvoimakoulutukseen

En päässyt viime viikolla hakemaani työvoimakoulutukseen, joten hain tänään toiseen. Yritän olla turhia masentumatta, mutta olihan koulutuksen ulkopuolelle jääminen jonkinlainen pettymys. Ihmettelen hieman sitä, että päätös tuli niin nopeasti, parissa päivässä. Ehkä oli hyvä niin. Minulle soitettiin tänään työkkäristä, ja virkailija sanoi hakemuksen olleen hyvä. Mielestäni tämä uusi hakemus toiseen koulutukseen on vielä parempi!

Jotenkin olin siinä käsityksessä, että työvoimakoulutuksen tarkoitus olisi tarjota lisäkoulutusta juuri alanvaihtajille. Nyt minusta on alkanut tuntua siltä, että en tullut valituksi, koska minulla ei ollut alan työkokemusta. TE-toimiston mukava virkailija vinkkasi minulle tämän työvoimakoulutuksen, kun hän oli ensin kysynyt, tarvitsenko lisäkoulutusta. Tuskin hän olisi maininnut sitä, jos olisi ajatellut, ettei minun kannattaisi hakea sinne.

Ei tämä alanvaihto tainnut ollakaan niin helppoa kuin kuvittelin!

Koulutuksen lisäksi voin tietenkin hakea myös varsinaisia työpaikkoja, mutta ajattelin, että lisäkoulutus auttaisi työpaikan saannissa. Olen myös hyvin koulutusmyönteinen ihminen ja kehitän mielelläni itseäni sekä osaamistani. Voisin ehkä hakea joitain harjoittelijapaikkoja, niin työkokemuksen puute ei niin haittaisi.

Voisiko olla tämän työvoimakoulutuksen suhteen niin, että toinen kerta toden sanoo? Olen päättänyt, että käyn katsomassa työkkärin sivuilta vasta ensi viikolla, olenko päässyt koulutukseen, niin ei tule sitten heti uutta pettymystä.

tyo-ja-raha tyo oma-elama opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *