Detox ja ME/CFS

Mun viimeinen toivo nyt tän sairauden kanssa on detox ja antioksidantit. Josko syypäänä ME:hen olisi sittenkin EBV, joka jyllää elimissä ja tuhoaa hermoston toiminnan.

Katsotaan, josko vuoden päästä olisin jo vähän paremmassa kunnossa. Vuosi on lyhyt aika vihanneskuurilla siihen nähden, että mulla on nyt jo neljäs vuosi alkanut sairaana ja elämä on pääosin ihan ala-arvoista entiseen verrattuna.

Aamu alkaa mehulla: selleri, inkivääri, spiruliina, nokkonen, sitruuna, sitruunamelissa ja kurkku. Saatanan pahaahan se on, edes kaunis lasi ei pelasta mutta ehkä tästä on jotain apua. Tästä lähtien EI sokeria (jätin sen jo lähes kokonaan syksyllä), gluteenia, munia, kanaa, sikaa (en muutenkaan syö), rasvaa, lisäaineita, prosessoitua ruokaa, makeutusaineita eikä maitotuotteita, koska niistä kuulema EBV saa vain lisää virtaa.

Vaikeinta on jättää pois ruisleipä, juusto, margariini, öljyt ja pähkinät. Oon käyttänyt rasvaa aika paljon tässä vuoden aikana, öljyillä lätrännyt ja vetänyt pähkinöitä ja suolapähkinöitä. Alkoholikaan ei toki tee hyvää. Mutta ehkä en siitä pysty nyt kesällä ihan kokonaan pidättäytymään, vähentämään kyllä.

Tämän Medical Medium -ruokavalion ja teorian siitä, että ME:n aiheuttaa kehossa pesivä EBV taustalla on terveysmeedio Anthony William. Osittain ihan kukkuu tyyppi mutta nyt on tullut uusia tutkimuksia siitä, että MS-taudin taustallakin on nimenomaan EBV. Eli ei ihan hatusta temmattu teoria. MS on hyvin samankaltainen hermosairaus kuin ME.

hyvinvointi terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *