Elämäni eka kerta köksän opena!

Elämäni ensimmäinen kokkikurssin assarointi meni hyvin! Vain yksi pyörtynyt ja yksi pikkupikkuhaava sormessa. Kukaan ei sokeutunut, leikannut veitsellä valtimoonsa, eikä kaatanut kiehuvaa vettä päälleen. Apukokin kuulokin vielä jokseenkin tallella. (Vasta kurssin loppuvaiheessa meteli nousi sellaiseksi, että päätin sittenkin olla vaihtamatta alaa).  Mutta ihania lapsia, ja pyörtynytkin saatiin sairaalan kautta takaisin kurssille pirteänä ja hyväntuulisena.

Muistakaa juoda vettä keittiössä! 

Toivottavasti ei tule noroa tai uutta infuenssaa! Kokit olivat 8-11 -vuotiaita, ja vaikka muistuteltiin käsienpesusta, on lasten kohdalla aina vähän arveluttavaa, miten hyvin niitä käsiä ollaan lutrattu. 

 

img_6785.jpg

 

Kokkailtiin tänään juureshummusta, lohivartaita, bataattiranuja, nyhtökaurahampurilaisia, coleslaw-salaattia, juustomakaronilaatikkoa, chimichurri-kesäkurpitsoja ja jälkkäriksi mustikkakukkoa ja nutellakuorrotettuja suklaapannareita. Hyvää oli!

Kaikki reseptit menevät jatkoon, mutta chimichurri-kesäkurpitsat veivät voiton, koska rakastan korianteria! Myös hummus oli hyvää, mutta jätän jatkossa jeeran pois.

 

img_6755.jpg

 

Jaan tässä chimichurrin reseptin teillekin, jos joku ei ole vielä kokeillut:

 

2 ohutta kesäkurpitsaa

öljyä pannulle

suolaa

 

Kastike:

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

0,5 dl neitsytoliiviöljyä

3 rkl punaviinietikkaa

0,5 tl paprikajauhetta

1 tl juustokuminaa

0,5 tl suolaa

Rouhittua mustapippuria

n. 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

n. 0,5 dl hienonnettua korianteria

 

– Tee ensin chimichurri-kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

– Leikkaa kesäkurpitsat n. 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja paista pannulla öljyssä kauniin väriksiksi molemmin puolin.

– Ripottele viipaleille suolaa.

– Nosta viipaleet laakeaan astiaan ja kaada kastike päälle ja anna hetken maustua. 

 

img_6781.jpg

puheenaiheet hopsoa tyo ruoka-ja-juoma