La(i)skiaisen skonssi

img_3527.jpg

 

Skonssit on mun suosikkeja! Nuorena tein niin usein skonsseja, että lihoin lähes huomaamatta 20 kiloa. Kun lopetin leipomisen kokonaan laihduin sen saman määrän. Mutta joskus vaan pitää edelleen saada leipoa. (Viime vuosina olen ratkaissut tämän leipomishimon tekemällä ajoittain töitä leipurina. Ei tarvitse syödä kaikkea itse ja saa silti leipoa niin paljon kuin sielu sietää!). 

 

Makeisiin skonsseihin tulee (vege, glut.):

n. 100 gr rasvaa

n. 5-6 dl jauhoja

1,5 dl kaurajugurttia

1,5 dl kauramaitoa

2 tl soodaa 

1,5 tl leivinjauhetta

n. 0,5 dl sokeria

 

Nypi jauhot ja rasva. Lisää sokeri, nostatusaineet ja jugurtti ja maito. Lätki pellille ja paista n. 10 min. n. 220 asteessa. Väliin kermavaahtoa ja jotain hilloa tai vaikka mustikoita. Myös omenaskonssit ovat hyviä. Nesteeksi laitetaan silloin appelsiinimehua ja lisäksi taikinan sekaan muutama hapan omena raastettuna tai paloiteltuna.

 

koti ruoka-ja-juoma