Asiat, joihin ei elämässä kannata tuhlata aikaa

Kirjoitin eilen illalla kirjoituksen kuolemasta, sillä se on ollut tässä ajatuksissa päivittäin reilun viikon ajan. Poistin kuitenkin kirjoitukseni. Totesin sen olevan liian henkilökohtainen, ehkä liian yksityinen ja tulevan liian pian kaiken tapahtuneen jälkeen.

Sen sijaan kirjoitan nyt yhden näkökulman siitä, mitä ajatuksia kaverin tai ystävän sairastaminen ja kuolema ovat minussa muun muassa herättäneet.

Nämä ovat itsestäänselvyyksiä, eivätkä silti kuitenkaan aina valitettavasti ole, ainakaan itselleni.

 

Näihin asioihin ei kannata uhrata liikaa energiaa eikä aikaa, sillä koskaan ei voi tietää, milloin aika loppuu omalla kohdalla:

Sen murehtiminen, mitä muut ajattelevat sinusta. Et pysty sitä ikinä tietämään, etkä voi sitä myöskään heidän mikroilmeistään päätellä. Keskity sen sijaan kontaktiin. Jos haluat jotakin ajatella, niin ajattele, että muut ajattelevat sinusta pääasiassa hyvää. Sillä pääsee aika pitkälle. Mikäli asia on itsellesi tärkeä, niin kysy siitä asianosaiselta suoraan.

Laihduttaminen. Aivan totaalisen hukkaanheittyä energiaa ja aiheuttaa vain syömishäiriöitä ja neuroottista suhtautumista ruokaan. Keskity sen sijaan elämiseen ja mene terapiaan, jos syöt ongelmiisi. Jos olet 200-kiloinen, niin laihduta, mutta VAIN asiantuntijoiden opastuksella. Takaan, että kaiken lisäksi laihdut, kun LOPETAT laihduttamisen ja alat elää.

Jossitteluun, että onko valmis. Kukaan ei ole koskaan valmis. Mutta mitä vähemmän teet, sitä vähemmän opit.

Ulkonäön murehtiminen. Aina löytyy joku joka on kauniimpi, helmeilevämpi, teräväleukaisempi, suurisilmäisempi,  pidempiripsisempi tai nuorempi kuin sinä. Keskity tekemiseen ja elämiseen ulkonäkösi tuskailemisen sijaan.

Oman iän miettiminen. Valitettavasti vanhenemiselle ei voi mitään, joten sitä on turha murehtia.

Sairauksien pelkääminen. Tulevat, jos tulevat.

Vittuiluun ja kadehtimiseen.

Negatiiviseen sisäiseen puheeseen ja itsensä mollaamiseen. 

Itsensä vertailemiseen muihin. 

 

Tilalle voi tulla esimerkiksi:

Taide ja tiede

Rakkaus, ystävyys ja yhteisöllisyys

Työ

Yhteisymmärrys ja muista välittäminen

Eläimistä huolehtiminen

Vanhusystävä

Lapsiystävä

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Aktivismi

Kivat harrastukset

Myötätunto (auttaa kateuden vähentämiseen)

Retkeily ja luonnossa oleminen

Ja tämä listaus ei nyt tarkoita sitä, etteikö saisi välillä olla turhamainen, joskus murehtia, kadehtia tai olla hankala tyyppi. Ehkä kuitenkin sellaisesta ylenmääräisestä oman ulkonäön, olemuksen tai olemisen murehtimisesta ja itsensä piiskaamisesta kannattaa tietoisesti opetella pois, sillä se tuo tilaa paljon mukavammille ja tärkeämmille asioille. Myös iänikuinen asioiden lykkääminen pettymyksien ja epäonnistumisten pelossa on hyvä keino paeta elämää ihan hautaan asti.

Ehkä yritän joku toinen hetki muotoilla hieman syvällisemmän kirjoituksen aiheesta kuolema. Tänään  se ei kuitenkaan tuntunutkaan hyvältä ajatukselta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *