Ihanat vegaaniset ”rahkamunkit”
Kukaan tuskin enää tähän aikaan vappupäivästä leipoo munkkeja, mutta tässä kuitenkin resepti aivan ihanille vegaanisille ”rahka”sitruunamunkeille vaikkapa juhannusta tai muita kesäjuhlia varten.
Kehittelin reseptin perusmunkkitaikinan ja rahkamunkkitaikinan pohjalta ja yhdistelin omia suosikkijuttuja kuten kaurafraichea ja sitruunankuorta.
Sitruunaiset vegaaniset ”rahkamunkit”
2,5 dl kauramaitoa
25 gr hiivaa
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
100 gr vegaanista margariinia sulatettuna
1 prk kaurafraichea
n. 7-10 dl vehnäjauhoja
Yhden sitruunan kuori raastettuna
Paistamiseen n. 1 l rypsiöljyä.
Sekoita sokeri, vaniljasokeri, suola, kardemumma, raastettu sitruunan kuori ja hiiva lämpimään maitoon. Sulata rasva. Sekoita osa jauhoista ja kaurafraiche maitoseokseen ja lopulta loput jauhot ja jäähtynyt rasva. Anna taikinan kohota rauhassa.
Pyörittele taikinasta pikkumunkkeja ja anna kohota vielä rauhassa. Paista munkit 180 asteisessa öljyssä, siirrä munkit talouspaperin päälle hetkeksi ja sokeroi. Syö samana päivänä. Mieluiten heti!