Ihanat vegaaniset ”rahkamunkit”

Kukaan tuskin enää tähän aikaan vappupäivästä leipoo munkkeja, mutta tässä kuitenkin resepti aivan ihanille vegaanisille ”rahka”sitruunamunkeille vaikkapa juhannusta tai muita kesäjuhlia varten.

Kehittelin reseptin perusmunkkitaikinan ja rahkamunkkitaikinan pohjalta ja yhdistelin omia suosikkijuttuja kuten kaurafraichea ja sitruunankuorta.

 

Sitruunaiset vegaaniset ”rahkamunkit”

2,5 dl kauramaitoa

25 gr hiivaa

0,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl kardemummaa

100 gr vegaanista margariinia sulatettuna

1 prk kaurafraichea

n. 7-10 dl vehnäjauhoja

Yhden sitruunan kuori raastettuna

Paistamiseen n. 1 l rypsiöljyä.

Sekoita sokeri, vaniljasokeri, suola, kardemumma, raastettu sitruunan kuori ja hiiva lämpimään maitoon. Sulata rasva. Sekoita osa jauhoista ja kaurafraiche maitoseokseen ja lopulta loput jauhot ja jäähtynyt rasva. Anna taikinan kohota rauhassa.

Pyörittele taikinasta pikkumunkkeja ja anna kohota vielä rauhassa. Paista munkit 180 asteisessa öljyssä, siirrä munkit talouspaperin päälle hetkeksi ja sokeroi. Syö samana päivänä. Mieluiten heti!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *