Juhannus Helsingissä

Onkohan ollut eilisen kaltaista juhannussäätä sitten 80-luvun? En ainakaan muista!

En ole tainnut myöskään viettää juhannusta sen kummemmin sitten lapsuuden mökkireissujen. Juhannus 2015 oli poikkeus tästä, kun Mustikkamaalla järjestettiin Muu Maa -juhannus, jossa oli kyllä kiva tunnelma.

Huomiota saa, jos on makkaraa

En jaksa kauheasti stressata juhlapyhistä, jos ei mitään erityistä ilmaannu, niin sitten ei, en jaksa pakkojuhlia räntäsateessa.  Joulua fiilistelen yleensä marraskuusta lähtien kuuntelemalla joulumusiikkia ja polttelemalla kynttilöitä, mutta esimerkiksi viime joulun vietin siivoamalla kämpän ja nautin yksin olemisesta. Vappuna ja juhannuksena olen yleensä pysytellyt myöskin aika lailla kotosalla riippuen vähän säästä ja omasta fiiliksestä.

Nyt olen ottanut käyttöön uuden juhannusaaton perinteen: ikkunoiden pesemisen. Perinne alkoi vuosi sitten, kun sisko tuli perheineen kylään, eikä ikkunoista nähnyt läpi. Juhannus on muuten täydellinen hetki pestä ikkunat: mänty on laskenut siitepölynsä paria viikkoa aiemmin ja linnut eivät enää sekoile ihan niin hulluna pesäpuuhiensa kanssa kuin alkukesästä, eivätkä siten lentele liian puhtaisiin ikkunoihin. Täytyy kyllä toisaalta myöntää, että juhannuksena ikkunat alkavat näyttää jo siltä, että ulkona sataisi jatkuvasti, joten silloin ne viimeistään kannattaa pestä. Kirkastuu aamukahvihetki kummasti, kun näkee ulos!

Eilen oli kuitenkin niin mahtava sää, että tuli ikkunanpesusession jälkeen pakottava tarve päästä ulos, jonnekin rannalle ja ihmisten ilmoille. Otettiin sitten skumpat matkaan ja päädyttiin grillailemaan ystäväperheen siirtolapuutarhamökille. Oli mukavaa, kun paikalla oli lapsia, koiria, isoäitejä ja vanhoja tuttuja.

Yllättävän paljon oli Helsingissä porukkaa yöllä! Sompasauna oli tupaten täynnä ja Suvilahdessakin riitti terasseilla porukkaa. Sompasaunailu on kyllä meillä vähän jäänyt sen jälkeen, kun porukka on lisääntynyt siellä huimasti, mutta ihan mahtava paikkahan se on. Hieman haikeana muistelen sitä hökkeliä, jossa saunottiin usein ihan vain tutulla pikkuporukalla. Hieno ilmiö tämä kaupunkisaunakulttuuri kuitenkin; kivaa seuraa, uusia tuttavuuksia ja yhteisöllisyyttä löytyy aina.

Hyvää juhannusta kaikille! Ja jos tänään juhannuspäivänä on illalla tekemisestä puutetta, niin vinkki vinkkinen: Hietsussa soitetaan tänään laadukasta teknoa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *