Kiiltokuvia ja selviytyjiä

Oli pakko nyt katsoa, että mistä tossa Selviytyjät-keississä oikeastaan oli kysymys. Ylipäänsä en ees tiennyt, mikä tää koko Selviytyjät-ohjelma on. Kuulostaa todella älyvapaalta ohjelmalta ja sitähän se olikin. Vaikka periaatteessa oon sitä mieltä, että aikuisten pitäisi höpsötellä ja leikkiä enemmän, niin tämä formaatti on tosi omituinen. No mutta itsehän katson Norjan Love Islandia, että se siitä.

Mulla pisti silmään sieltä ensinnäkin ihan räikeä kiusaaminen, mitä tämä Manninen harjoitti toista kilpailijaa, Juusoa kohtaan. Koska Juuso nyt ei sattunut Mannisen lailla olemaan sellainen ”oikeanlainen” alfauros. Passiivisaggressiivista mykkäkoulua, seläntakana puhumista, mustamaalaamista, haukkumista ja päsmäröintiä. Sitten, kun porukan ”naiset liittoutuivat” keskenään, ottivat Juuson porukoihinsa ja äänestivät tämän Akin ulos, se olikin kova kolaus äijän egolle.

Toinen asia, mikä nosti karvat pystyyn, oli tämä Mannisen kommentti siitä, että heillä miehillä oli siellä mukava ”lupsakka hyvävelimeininki”, kun taas naisten liittouma oli ”juonittelua”, ”kieroilua” ja ”kiiltokuvakerhoilua”. Ettämitäettä. Miten kukaan enää oikeasti kehtaa päästää suustaan tuollaista paskaa.

Ja sitten tietty nämä tissiheitot, ja ”vaimo kotona” -jutut, joita onkin jo mediassa ruodittu kovasti. Ihan käsittämätön argumentti vedota ihmisten ratkaisuihin sillä, että ”minä en antanut varmastikaan heille tarpeeksi huomiota miehenä.” Öö, mitä. Aivan, kun puhuttaisiin kolmevuotiaista kanssakilpailijoista, jotka kaipaavat hänen ”isällistä huomiotaan”, eikä aikuisista ihmisistä. Ja naisten elämäntarkoitushan on ainoastaan kerjätä huomiota näiltä ääliöiltä, eikö?

Varmasti tuollaiset olosuhteet nostavat pintaan kaikenlaisia tunteita ja piirteitä ihmisen luonteesta ja siihenhän tämä ohjelma pohjaa. Monet näyttivät siellä aika kärsiviltä, kylmissään olevilta ja ahdistuneilta. Tässä tapauksessa nousi esiin typeryys, halu alistaa, päsmäröidä ja väheksyä. Tyypillisiä defenssejä, kun tuntee olonsa uhatuksi. Mutta luulisi, että aikuisella ihmisellä olisi jo hieman enemmän ihmissuhdetaitoja ja myöskin kehittynyt jo jonkinlaista empatiakykyä.

No, jätän tämän nyt tähän. Kaikki ovat joskus typeriä ja toivottavasti tämäkin heppu oppi tästä nyt edes jotakin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *