Random-ajatuksia ja banaanikakun ohje
Vaahterasiirappi, espresso ja hyvä kauramaito on täydellinen yhdistelmä.
Happi ja natrium (esim. hyvin suolainen vissyvesi) helpottavat hieman olotilaa (ME).
Hammaslääkäriajan saaminen Helsingissä kestää viisi kuukautta.
Ulkona on kivaa istua, kun ei ole vielä hyttysiä mutta on silti lämmin.
Mantelijauhot sopivat hyvin banaanikakkuun ja sokeriakaan ei tarvitse, jos laittaa vähän vaahterasiirappia.
Mainitsinko jo vaahterasiirapin?
Älkää käyttäkö automaattiruohonleikkuria ainakaan iltaisin! Ne vahingoittavat siilejä!
Viihdyn nykyisin paremmin maalla ja luonnossa kuin Helsingissä.
Olo on parempi, kun en syö leipää, sokeria, kananmunia, enkä maitotuotteita.
Hernis on mainio tuote. Ei paina juuri mitään, helppo valmistaa, sopii ihan kaikkeen, paitsi ehkä jäätelöön.
Taiteen tekeminen pitää minut jotenkin elämässä kiinni, siksi yritän tehdä esitystä hissuksiin, lukea kun hieman jaksan ja edistää opintoja ihan etanavauhtia.
Olen iloinnut siitä, että olen pystynyt toukokuussa hieman tekemään kävelylenkkejä ja saunomaan ilman jäätäviä kunnon romahduksia/PEM-oireita.
Toukokuu on paras kesäkuukausi.
Tässä vielä helppo ja hyvä banaanikakun ohje:
(gluteeniton, vegaaninen)
5 kypsää banaania muussattuna haarukalla
1 bataatti keitettynä ja muussattuna
4 dl mantelijauhoa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 purkki kaurahapankermaa
4 rkl vaahterasiirappia
3 rkl intiaanisokeria
vaniljaa
1/2-1 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
n. 1 dl oliiviöljyä tai avocadoöljyä
Ps. munansyöjät/ei vegaanit voivat lisätä kolme munaa taikinaan, jos huvittaa.
Sekoita aineet keskenään ja paista n. 50 min. 175 asteessa.
Kuorrotteena voi käyttää vegaanista päällystettä (tomusokeri, sitruunankuori ja esim. på mackan) tai kaurakermavaahtoa tai mitä haluaa.