Uutta esitystä kohti!

Tänään löysin soololleni ihanan esitystilan! Tai pikemminkin näin tilan ja päätin, että teen sinne soolon. Tänään selvisi myös, ettei haaveilemistani teksteistä tarvitse maksaa tekijänoikeuksia muuta kuin kääntäjälle. Onnen päivä!

Kaavailen soolon ensi-iltaa marrasjoulukuulle, sillä toisen esityksen ensi-ilta on syyskuussa. Soolon työstämisen aloitin ajatuksen tasolla jo tänään. Hyvä fiilis räntäisestä säästä ja yskästä huolimatta. 

Jostain syystä tykkään tehdä esityksiä tekstilähtöisesti, vaikka teksti olisi lopulta vain ihan pieni osa esitystä. On kivempi lähteä tekemään, kun on jokin kiintopiste tai lähtökohta; minulle teksti ja tila ovat sellaisia. Kerran olen yrittänyt mennä täysin aihe edellä ilman mitään muuta materiaalia. Aiheena oli yksinäisyys… kunnes sain kokopäivätyön ja Ryhmis ehti ensin.

Syksyllä olin suunnitellut tekeväni duettoa ”rumasta/epämuodostuneesta naisesta” ja nyt kuulema Saara Turunen on tehnyt tuota aihetta sivuavan esityksen Q:hun! Mitä hittoa! Miten mulle aina käy näin! No, eihän se toki estä mua sitä esitystä tekemästä ja lähtökohta Saaralla aika eri kuitenkin (myytti) ja tämä meidän esitys pohjautuisi erääseen romaaniin. 

 

img_e3703.jpg

 

Tällaista tämä on, aiheet ja aihiot liikkuvat ajassa ja ilmassa ja sitten käy niin, että jokin aihe kiteytyy ja polttelee niin paljon, että useampi tulee tarttuneeksi siihen samaan aikaan. Tuo duetto nyt kuitenkin taitaa ajanpuutteen vuoksi jäädä odottelemaan parempia aikoja. Lisäksi olen hakemassa muutamaan kouluun, enkä tiedä, missä asun syksyllä, joten dueton tekeminen olisi tosi hankalaa. Mulla myös menee toisen ihmisen ohjaamiseen tosi paljon aikaa ja energiaa. Käy usein niin, että panostan tosi paljon toisen ohjaamiseen ja sitten, kun itsekin olen lavalla, en ehdi keskittyä omaan ilmaisuun ollenkaan ja esiintyminen on vähän sinnepäin. En ole koskaan aiemmin tehnyt ihan kunnon sooloa, joten kiinnostaa nähdä, millainen siitä tulisi. 

Turunen muuten kirjoittaa blogia mainitun esityksen tekemisestä. Kiinnostavia ajatuksia: https://medusanhuone.blogspot.com/

 

img_e3708.jpg

 

En ole liikkunut influenssan vuoksi lähes kuukauteen ollenkaan, jollei oteta huomioon muutaman kerran kävelemistä juna-asemalle ja takaisin. Välillä on ollut pakko mennä töihin ja huomaan, että imusolmukkeet turpoavat ihan pienestäkin stressistä ja kylmä ulkoilma alkaa yskittää. 

Myöskään elokuvien katsominen ei päänsärystä ja kuumeilusta johtuen ole viimeaikoina onnistunut, joten olen kuunnellut läpi Auta Antit ja Ted och Kaj -jaksojakin varmaan parisenkymmentä (ruotsi on plussaa!). Knalli ja sateenvarjo -uusinnat tulevat myös korvista. 

Onkin ollut nyt onni, että voin vihdoin lukea! Tänään luin puolet tästä: https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/252760/TeaK_68.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Oli hyvä! Suosittelen, jos dramaturgia-asiat, teatteri tai tanssi kiinnostavat. 

On ollut mukava palata taidekasvatus- ja toimistohommista pikkuhiljaa tai täydellä rytinällä, miten sitä nyt tulkitseekaan, taas teatterin tekemisen pariin. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *