Tuntuu siltä kuin maailma olisi välillä tehty minua varten.

Minulla on käynyt mieletön tuuri, sillä vaikuttaa siltä, että minä olen valmistautunut koko elämäni juuri näitä tapahtumia varten. How lucky am I?

Tykkään olla kotona ja tykkään olla yksin. Yksin pystyy keskittymään 110% juuri siihen mihin haluaa, voi valita itselleen sopivaa motivaatiomusiikkia ja laulaa mukana niin kovaa kuin haluaa. Tai olla laulamatta ja nauttia vaikka täydestä hiljaisuudesta. Etätöiden tauoilla voin vaihtaa koneellisen pyykkiä toiseen ja käyttää koirat pihalla, jolloin kaikki pakollliset kotityöt eivät kuormita pelkästään klo 17.00 jälkeistä aikaa. Olen itseohjautuva ja työskentelen parhaiten yksin. Saavutan työssa flow tilan ja voin mukavasti itse säädellä sitä, että kuka minua häiritsee ja milloin.

Minulla on perhe ja se on luonnollisesti etuoikeus. Perheeni viihtyy yhdessä ja ymmärtää toisiaan. Jos ovi on kiinni, se on kiinni. Jos ovi on auki, se on auki. Voimme olla hiljaa ja tekemättä mitään, eikä kukaan silti vaivaannu.Tylsyys on tietyllä tavalla meille ihan normaalia ja hyväksyttyä. Emme ole koskaan viettäneet aikaa paikoissa, johon ihmiset kokoontuvat, kuten sisäleikkipuistot tai ostoskeskukset. Kukaan ei hypi täällä seinille, vaikka päivässä ei oli yhtään suunniteltua aktiviteettia. Ostamme kaiken netistä ruokaa myöden aina kun se vain suinkin on mahdollista ja teimme näin jo paljon ennen pandemiaa. Meillä on lemmikkejä, oma piha, talo ja tilaa. Lapset soittelevat videopuheluita ja ne ovat heille jo arkipäivää. Isovanhemmat ja iso-isovanhemmat ovat teknisesti tällä vuosituhannella ja yhteyttä pystytään pitämään entiseen tapaan.

Aikatauluista ei enää tarvitse stressata, ainoat asiat, jotka on tehtävä ajoissa on vanhemman lapsen lähettäminen kouluun (sujuu lähes 100% kyllä häneltä jo itseltään) ja pienemmän lapsen hakeminen päivähoidosta ennen kuin se sulkeutuu. Aikaisemmin kaikkeen tähän liittyi vahvasti aamuisin ja iltapäivin myös ruuhkan ja ajokelin arviointi, aamupalan tai töiden jättäminen kesken ja yhden auton kanssa sumpliminen. Mieheni pelaa videopelejä ja tekee musiikkia, lapseni ratsastaa ja itse harrastan verkkokauppaa (www.aliicakids.fi) ja e-kirjoja. Muutokset, joita olemme elämässämme tehneet ovat äärimmäisen pieniä.

Minulla on käynyt mieletön tuuri, sillä vaikuttaa siltä, että minä olen valmistautunut koko elämäni juuri näitä tapahtumia varten. How lucky am I?

Minä en halua ajaa enää toimistolle viitenä päivän viikossa

Tämähän ei toki tarkoita sitä, että olisin tilanteesta mitenkään mielissäni tai toivoisin pandemian tulleen jäädäkseen. Ajatukseni ovat etenkin niiden kanssa, joiden toimeentulo tai terveys on vaarantunut pandemian seurauksena. Suren heidän puolestaan, jotka ovat menettäneet läheisiään. Yritän ymmärtää niitä, joille sosiaalisuus on sielun ruokaa ja rajoitukset murhaa. Arvostan suuresti niitä, joiden työ vaatii riskeeraamaan oman ja läheistensä terveyden päivittäin. Etäkoulu oli tuskaa ja lupaan edelleen tehdä kansalaisena parhaani, jotta siihen ei tarvitsisi enää turvautua. Kaipaan maailmaa ja toivon, että tilanne  tulevana kesänä sallii jo viime kesälle suunnitellun perhematkan Irlantiin.

Mutta haluan nostaa esille myös sen, että me kaikki emme kärsi ja minä en henkilökohtaisen elämäni kannalta halua palata aikaan ennen pandemiaa. Minä ja muut kaltaiseni olemme ehkä vähemmistö, mutta uskon, että en ole yksin kuitenkaan. Minä en halua ajaa enää toimistolle viitenä päivän viikossa, en neljänä, en kolmena, kaksikin on siinä ja siinä. Toivon toki yrittäjyyden tarjoavan itselleni ammatin, mutta mikäli näin ei käy niin vannon, että mahdollisissa rekryissä isoja lisäpisteitä saa siitä, että etätöitä voi tehdä vaikka 80-100% työajasta.
Olemme kaikki erilaisia ja minä olen 30 vuotta tehnyt pakollisia ryhmätöitä, ryhmäytymisriittejä, tutustumisleikkejä, esittänyt kiinnostunutta, harjoitellut ja harjoittanut small talkkia, kuunnellut avokonttorin pöhinää ja epäillyt mielenterveyttäni kun kaikki tämä on tuntunut pikkasen pahalta. Joten nyt ihan pikkasen salaa nautin kun tuntuu siltä, että maailma olisi välillä tehty minua varten.

Tässä ote tavallisesta päivästämme 30 sekunnissa (Instagram reels):

Henkilön IlmariHelin (@thealiica) jakama julkaisu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *