Uuniperunat herkkutäytteellä

Tämä ruoka syntyi vähän vahingossa, kun aloin tekemään uuniperunoille täytettä jääkaapin jämäaineksista. Siitä tulikin yllättäen niin herkullista, että kirjoitin reseptin ylös. Kyseessä on helppo ja vaivaton ruoka, jonka jaksaa tehdä vielä pitkänkin päivän jälkeen.

Rakastan uuniperunoita ja mielestäni ne ovat yksiä parhaita kylmien ilmojen ruokia.  Mausteiset kikherneet yhdistettynä tuhdin juustoiseen kastikkeeseen uuniperunan sisällä, aika täydellistä. Kastike maistuu hämmentävän paljon vuohenjuustolta, joten sen ystäville iso suositus.

Ps. Pimenevät päivät ovat aiheuttaneet ongelmia kuvauksen kanssa ja hyviä kuvia on tosi vaikea saada. Pahoittelut siis tästä kökkölaadusta.

Uuniperunat herkkutäytteellä

Ainekset (4 annosta)

4-6
Rosamunda-perunaa (isoa)
Kikhernetäyte
2 rkl
öljyä
1-2
valkosipulinkynttä
1 purkki
kikherneitä suolaliemessä
1/2
kesäkurpitsa
1 tl
harissa-kuivamaustetta (myös tahna käy)
1/2 tl
kurkumaa
suolaa ja mustapippuria
Juustoinen kastike
1 purkki
kaurafraichea
2/3 pakettia
Violifen Greek White blockia
1/2
sitruunan mehu
1 tl
kuivattua karhunlaukkaa
suolaa ja mustapippuria
lehtipersiljaa
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h

Tee näin:

  1. Huuhtele perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. tunti.
  2. Pilko valkosipulinkynsi ja kuullota hetki öljyssä. Lisää valutetut kikherneet.
  3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää pannulle. Mausta harissalla, kurkumalla, suolalla ja mustapippurilla. Paista hetki, jotta kikherneet ja kesäkurpitsa saavat väriä.
  4. Murustele Violifen Greek white -juusto kaurafraichen sekaan. Mausta sitruunan mehulla, karhunlaukalla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Uuniperunoiden ollessa kypsiä, lisää kikhernetäyte sekä juustoinen kastike perunoiden päälle. Viimeistele lehtipersiljalla.
koti ruoka-ja-juoma