Chilinen vegetonnikalatahna
Itse tehty vegaaninen tonnikalatahna on yhtä parhaista herkuista mitä voi suuhunsa laittaa. Siihen kun lisää vielä toisen ikisuosikin eli chilin niin ai että. Tämä vaivaton, vartissa valmistuva tahna sopii niin patongin väliin kuin vaikkapa uuniperunan kanssa. Meillä tahnaa laitetaan aluksi patongin väliin salaatin, tomaatin, vegejuuston sekä suolakurkun kanssa. Mikäli tahnaa jää yli, sen voi syödä perunoiden tai pastan kaverina. Monikäyttöistä, helppoa ja ah niin hyvää. Määrä on helppo tuplata, jolloin sitä jää todennäköisemmin myös seuraavaksi päiväksi. 😉
Kikherneitä ei tarvitse muussata aivan sileiksi, vaan tahnaan saa jäädä rouheita sattumia. Tulisuutta voi säädellä Sriracha-kastikkeen ja chilin määrällä mieleisekseen. Tämä resepti on keskitulinen ja patongin välissä se potkii mukavasti.
Chilinen vegetonnikalatahna
Ainekset (3 annosta)
- 1 purkki
- GoGreenin kikherneitä liemessä (380/230g)
- 1
- kesäsipuli varsineen (punainen, pieni)
- 1
- valkospulinkynsi (pieni)
- 1/2-1
- punainen chili (tulisuudesta riippuen)
- 2 rkl
- vegaanista majoneesia
- 2 tl
- Sriracha-kastiketta
- 2 tl
- tomaattipyrettä
- 4 rkl
- sitruunan mehua
- reilusti
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin:
- Valuta ja huuhtele kikherneet. Muussaa ne sauvasekoittimella ja jätä pieniä sattumia.
- Pilko kesäsipuli, valkosipuli ja chili pieneksi.
- Sekoita muussatut kikherneet ja edellä mainitut kasvikset keskenään.
- Lisää sekaan majoneesi, Sriracha, tomaattipyre sekä sitruunan mehu.
- Rouhi sekaan reilusti suolaa ja mustapippuria. Sekoita tahna hyvin.
- Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.