Herkkuburgerit

Oijoi, Seppälän Citymarketista löytyi The Beyond Burgereita! Olen muutaman kerran maistanut kyseisiä pihvejä ravintolassa ja kotona syötyinä ne olivat yhtä herkullisia kuin muistinkin. The Beyond Burger -pihveistä piti tietenkin tehdä hampurilaisia ja näistä tuli heittämällä yksiä parhaimmista mitä olen koskaan syönyt.

Hyvään hampurilaiseen kuuluu mielestäni pihvin lisäksi juusto, majoneesipohjainen kastike, suola- tai maustekurkku, tomaatti, sipuli sekä salaatti. Hyvin perinteisellä linjalla siis mennään. Kikkailin näihin burgereihin ihanan sinappisen, hieman savuisen ja tulisen kastikkeen, joka kruunasi koko setin.

Ihanaa Pride-viikkoa kaikille! Toivottavasti ensi vuonna ehtisi itsekin paikan päälle.

Herkkuburgerit

Ainekset (2 annosta)

2
The Beyond Burger -pihviä
1 rkl
margariinia
2
sämpylää (esim. paistopisteeltä)
2
vegejuustoviipaletta
1/2
tomaatti
1/2
maustekurkku
salaattia (rapsakkaa lajiketta, esim. frisee)
1
kevätsipuli varsineen
2 rkl
Devil's Red Pepper paprikahilloa (myös ketsuppi käy)
Sinappinen kastike
1 rkl
vegaanista majoneesia (X-tra kevytmajoneesi)
2 rkl
maustamatonta soijajogurttia
2 tl
Dijon -sinappia
1 tl
Sambal Oelek -chilitahnaa
2 tl
Poppamiehen savuchilikastiketta
1 tl
Poppamiehen nestemäistä valkosipulia
1/2 tl
suolaa

Tee näin:

  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare margariinia.
  2. Paista pihvejä noin kolme minuuttia per puoli kunnes pinta on rapea ja sisus mehevän punertava.
  3. Valmista sinappinen kastike. Sekoita majoneesi, jogurtti, sinappi, chilikastikkeet, nestemäinen valkosipuli sekä suola keskenään. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
  4. Leikkaa tomaatti, maustekurkut ja kevätsipuli renkaiksi. Revi salaatti.
  5. Halkaise sämpylät ja kuumenna hetki pannulla.
  6. Lisää pihvien päälle juustoviipale ja anna lämmetä hetki.
  7. Kokoa burgerit. Alimmaiseksi Devil’s Red Pepper -hilloa, seuraavaksi pihvi+juusto, tomaatti, maustekurkku, sipuli, salaatti ja päälle reilusti sinappista kastiketta. Nauti sellaisenaan tai ranskalaisten kanssa.
koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.