Maailman paras perunasalaatti

Varhaisperunakausi on täällä, mahtavaa! Näitä herkkuja on tullut keiteltyä harva se päivä ja välillä pottuja jää yli seuraavallekin päivälle. Keitetyt perunat eivät mikrossa lämmitettyinä enää maistu, joten niille on pitänyt keksiä uutta käyttöä. Mikäpä olisi parempi ruoka, jossa perunat pääsevät toisen kerran oikeuksiinsa kuin kesäinen perunasalaatti. Tituleerasin salaatin vaatimattomasti maailman parhaaksi, mutta tämänkaltaisia ylistyksiä se viime kerralla sai kun sitä valmistin, heh.

Raikas perunasalaatti sopii oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen ja maistuu varmasti kaikille. Tässä versiossa käytin perinteisten ainesosien lisäksi kevätsipulia ja rucolaa. Tämä lisuke on vaivaton valmistaa ja sopii erinomaisesti grillattujen vegenakkien tai muiden grilliherkkujen kanssa. Nam!

Maailman paras perunasalaatti

Ainekset

800 g
varhaisperunoita
1
omena
1
maustekurkku (iso)
2
kevätsipulia varsineen
2 kourallista
rucolaa
2 rkl
ruohosipulia
1 purkki
kaurafraichea (esim. Oatly)
1 rkl
vegaanista majoneesia (esim. X-tra kevytmajoneesi)
1,5-2 tl
Dijon-sinappia
2 rkl
sitruunan mehua
merisuolaa
mustapippuria

Tee näin:

  1. Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Varo, etteivät perunat mene ylikypsiksi vaan pitävät sekoittaessakin hyvin muotonsa.
  2. Pilko omena, maustekurkku, kevätsipulit, rucola ja ruohosipuli.
  3. Sekoita yhteen kaurafraiche, majoneesi, Dijon-sinappi, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Huomioi suolaa lisätessä, että maustekurkku on myös melko suolainen.
  4. Perunoiden jäähtyessä sekoita kaikki ainekset yhteen. Nauti grilliruuan tai paistettujen vegenakkien kanssa.
Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.