Mango-riisinuudelisalaatti karamellisoidulla nyhtökauralla

Grilliruuan ja keitettyjen perunoiden syömisen välissä tekee välillä mieli jotain ihan muuta. Itselleni maistuu näin hellepäivinä parhaiten mausteinen ja raikas ruoka, jota havitellessa syntyi tämä ihana mango-riisinuudelisalaatti. Jääkaapissa oli valmiina paketillinen nyhtökauraa, josta sain ajatuksen karamelloida sen ja heittää muuten proteiiniköyhän salaatin joukkoon.

Tätä ruokaa voisin syödä varmasti vaikka joka päivä – niin herkullista se on. Perinteisemmät grilliruuat ja perunat maistuvat myös taas hyviltä kun välillä saa jotain ihan erilaista.

Mango-riisinuudelisalaatti karamellisoidulla nyhtökauralla

Ainekset

3 kerää
riisinuudelia
2
porkkanaa
1/2
kurkku
1
mango
2-3
kesäsipulin vartta (koosta riippuen)
vajaa ruukku
tuoretta korianteria
thai-basilikaa
Karamellisoitu nyhtökaura
1 paketti
nyhtökauraa
1 rkl
ruokaöljyä
1 rkl
seesamöljyä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
sokeria
2 rkl
soijakastiketta
Kastike
1
limen mehu
1 rkl
seesamöljyä
3 rkl
soijakastiketta
5 cm
inkivääriä
1/2
valkosipulinkynsi
1/2-1
punainen chili (tulisuudesta riippuen)
1 tl
sokeria

Tee näin:

  1. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit sen jälkeen kylmällä vedellä, etteivät ne jää kiinni toisiinsa.
  2. Valmista karamellisoitu nyhtökaura: lisää kuumalle pannulle öljyt, valkosipuli ja nyhtökaura. Kuullota hetki. Lisää sokeri ja paista kovalla lämmöllä niin, että nyhtökaura karamellisoituu ja ruskistuu. Mausta soijakastikkeella.
  3. Vedä spiraalileikkurin läpi pestyt porkkanat ja kurkku.
  4. Pilko kesäsipulin varret. Kuori ja pilko mango pitkittäin.
  5. Pese ja silppua korianteri sekä thai-basilika.
  6. Lisää kaikki yllämainitut isohkoon kulhoon.
  7. Kuori ja hienonna inkivääri ja pilko chili sekä valkosipuli.
  8. Valmista kastike: sekoita limen mehu, soijakastike, inkivääri, seesamöljy, chili, sokeri ja valkosipuli keskenään.
  9. Lisää nyhtökaura ja kastike salaatin joukkoon nostelemalla varovasti.
koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.