Nopea ja vaivaton pyörykkäpasta

Tämä nopea ja helppo pyörykkäpastaresepti on ollut monien kiireisten arkiviikkojen pelastus. Kastike valmistuu samassa ajassa kuin spagetti kiehuu, mutta on silti ihanan täyteläistä ja herkullista. Nopeasta valmistusajasta huolimatta mausta ei tarvitse tinkiä tippaakaan!

Laadukas tomaattimurska (itse suosin Muttia), spagetti ja tuore basilika ovat tämän reseptin pääroolissa, joten niihin kannattaa satsata. Vegepyörykkävalikoima on nykyisin jo ihastuttavan laaja ja tähän kannattaa mielestäni valita hyvin koossa pysyviä ja ”lihaisia” pullia. Itse pidän eniten Anamman ja Hälsan Kökin pyöryköistä.

Nopea ja vaivaton pyörykkäpasta

Ainekset (4 annosta)

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
1 pakkaus
vegepyöryköitä (esim. Anamman tai Hälsans Kökin)
400 g
spagettia
1 tölkki
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 rkl
tomaattipyrettä
1,5 rkl
punaviinietikkaa (tai vastaavaa)
1-2 rkl
kaurakermaa tai fraichea
1 tl
chilihiutaleita
1 tl
kuivattua oreganoa
7 rouhaisua
mustapippuria
10 rouhaisua
merisuolaa
nippu
tuoretta basilikaa
vegaanista parmesania

Tee näin:

  1. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki oliiviöljyssä.
  2. Lisää sekaan pyörykät ja ruskista.
  3. Laita vesi kiehumaan ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää paistinpannulle tomaattimurska- ja pyre sekä vesi ja etikka. Mausta mustapippurilla, merisuolalla, chilihiutaleilla, oreganolla ja basilikalla.
  5. Lisää kerma tai fraiche pehmentämään makua. Anna porista kannen alla 10-15 minuuttia.
  6. Spagetin ollessa al denteä lisää se ja tilkka keitinvettä pastakastikkeen joukkoon.
  7. Annostele pasta lautasille ja lisää päälle basilikaa sekä vegaanista parmesania.
koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.