Kesärullat ja maapähkinäkastike

Vietnamilaiset kesärullat maapähkinäkastikkeen kanssa ovat ehdottomasti yhtä lempiruuistani. Kesärullat toimivat tilanteessa kuin tilanteessa, mutta erityisen hauskaa niitä on näperrellä viikonloppuisin kiireettömästi ystävien kera. Kyseessähän ei ole mikään pikaruoka ja näiden herkkujen teko kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin nälkä yllättää. Lupaan, että lopputulos on vaivan arvoista!

Suolaisen mausteinen tofu ja tuoreet kasvikset yhdistettynä täyteläiseen maapähkinäkastikkeeseen — voiko olla parempaa? Reseptissä on käytetty vakkarimarinadiani tofulle ja voi kyllä, se toimii täydellisesti myös kesärullien täytteenä. Maukkaan tofun valmistamisessa tärkeintä on hyvä kuivaus ja paistamisen loppuvaiheessa lisätty marinadi.

Kesärullat ja maapähkinäkastike

Ainekset (3 annosta)

1 paketti
maustamatonta tofua
12 kpl
riisipaperia
1/2
kurkku
1
porkkana (iso)
1
avokado
1/2
lime
2
kevätsipulia varsineen
1 rulla
riisinuudelia
1
punainen chili
tuoretta minttua ja thaibasilikaa
Tofun marinadi
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
0,5 rkl
ruokaöljyä
0,5 rkl
Srirachaa
1
valkosipulinkynsi
Maapähkinäkastike
2 rkl
maapähkinävoita (sokeroimatonta)
1 rkl
soijakastiketta
4 rkl
limen mehua
5 rkl
vettä
1/2 tl
ruokosokeria

Tee näin:

  1. Suikaloi tofu pikkusormen paksuisiksi tikuiksi (ei liian ohuiksi, ettei tofu hajoa) ja kuivaa talouspaperin välissä. Lisää talouspaperin ja tofun päälle paino ja ”prässää” tofua kasvisten pilkkomisen ajan.
  2. Pilko kurkku ja porkkana ohuiksi tikuiksi. Suikaloi avokado ja purista puolikkaan limen mehu sen päälle.
  3. Pilko kevätsipulit ja chili.
  4. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Paista tofua kuivalla pannulla kunnes se on ruskistunut. Lisää sen jälkeen marinadi tofun sekaan ja paista vielä hetki niin, että tofu on rapeaa. Anna jäähtyä.
  6. Valmista maapähkinäkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  7. Valmista kesärullat. Kaada kuumaa vettä lautaselle ja liota siinä yhtä riisipaperia kerrallaan n. 15 sekuntia, kunnes se alkaa pehmetä. Valuta ylimääräinen vesi pois. Lisää täytteitä mieleisessäsi järjestyksessä. Varo lisäämästä täytteitä liikaa, sillä riisipaperi hajoaa helposti. Taittele riisipaperin reunat täytteiden päälle ja kierrä nätiksi rullaksi. Nauti maapähkinäkastikkeen kanssa.
Koti Ruoka ja juoma

Chilinen vegetonnikalatahna

Itse tehty vegaaninen tonnikalatahna on yhtä parhaista herkuista mitä voi suuhunsa laittaa. Siihen kun lisää vielä toisen ikisuosikin eli chilin niin ai että. Tämä vaivaton, vartissa valmistuva tahna sopii niin patongin väliin kuin vaikkapa uuniperunan kanssa. Meillä tahnaa laitetaan aluksi patongin väliin salaatin, tomaatin, vegejuuston sekä suolakurkun kanssa. Mikäli tahnaa jää yli, sen voi syödä perunoiden tai pastan kaverina. Monikäyttöistä, helppoa ja ah niin hyvää. Määrä on helppo tuplata, jolloin sitä jää todennäköisemmin myös seuraavaksi päiväksi. 😉

Kikherneitä ei tarvitse muussata aivan sileiksi, vaan tahnaan saa jäädä rouheita sattumia. Tulisuutta voi säädellä Sriracha-kastikkeen ja chilin määrällä mieleisekseen. Tämä resepti on keskitulinen ja patongin välissä se potkii mukavasti.

Chilinen vegetonnikalatahna

Ainekset (3 annosta)

1 purkki
GoGreenin kikherneitä liemessä (380/230g)
1
kesäsipuli varsineen (punainen, pieni)
1
valkospulinkynsi (pieni)
1/2-1
punainen chili (tulisuudesta riippuen)
2 rkl
vegaanista majoneesia
2 tl
Sriracha-kastiketta
2 tl
tomaattipyrettä
4 rkl
sitruunan mehua
reilusti
suolaa
mustapippuria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Muussaa ne sauvasekoittimella ja jätä pieniä sattumia.
  2. Pilko kesäsipuli, valkosipuli ja chili pieneksi.
  3. Sekoita muussatut kikherneet ja edellä mainitut kasvikset keskenään.
  4. Lisää sekaan majoneesi, Sriracha, tomaattipyre sekä sitruunan mehu.
  5. Rouhi sekaan reilusti suolaa ja mustapippuria. Sekoita tahna hyvin.
  6. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Koti Ruoka ja juoma