Kesärullat ja maapähkinäkastike
Vietnamilaiset kesärullat maapähkinäkastikkeen kanssa ovat ehdottomasti yhtä lempiruuistani. Kesärullat toimivat tilanteessa kuin tilanteessa, mutta erityisen hauskaa niitä on näperrellä viikonloppuisin kiireettömästi ystävien kera. Kyseessähän ei ole mikään pikaruoka ja näiden herkkujen teko kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin nälkä yllättää. Lupaan, että lopputulos on vaivan arvoista!
Suolaisen mausteinen tofu ja tuoreet kasvikset yhdistettynä täyteläiseen maapähkinäkastikkeeseen — voiko olla parempaa? Reseptissä on käytetty vakkarimarinadiani tofulle ja voi kyllä, se toimii täydellisesti myös kesärullien täytteenä. Maukkaan tofun valmistamisessa tärkeintä on hyvä kuivaus ja paistamisen loppuvaiheessa lisätty marinadi.
Kesärullat ja maapähkinäkastike
Ainekset (3 annosta)
- 1 paketti
- maustamatonta tofua
- 12 kpl
- riisipaperia
- 1/2
- kurkku
- 1
- porkkana (iso)
- 1
- avokado
- 1/2
- lime
- 2
- kevätsipulia varsineen
- 1 rulla
- riisinuudelia
- 1
- punainen chili
- tuoretta minttua ja thaibasilikaa
- Tofun marinadi
- 2 rkl
- soijakastiketta
- 1 rkl
- seesamiöljyä
- 0,5 rkl
- ruokaöljyä
- 0,5 rkl
- Srirachaa
- 1
- valkosipulinkynsi
- Maapähkinäkastike
- 2 rkl
- maapähkinävoita (sokeroimatonta)
- 1 rkl
- soijakastiketta
- 4 rkl
- limen mehua
- 5 rkl
- vettä
- 1/2 tl
- ruokosokeria
Tee näin:
- Suikaloi tofu pikkusormen paksuisiksi tikuiksi (ei liian ohuiksi, ettei tofu hajoa) ja kuivaa talouspaperin välissä. Lisää talouspaperin ja tofun päälle paino ja ”prässää” tofua kasvisten pilkkomisen ajan.
- Pilko kurkku ja porkkana ohuiksi tikuiksi. Suikaloi avokado ja purista puolikkaan limen mehu sen päälle.
- Pilko kevätsipulit ja chili.
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista tofua kuivalla pannulla kunnes se on ruskistunut. Lisää sen jälkeen marinadi tofun sekaan ja paista vielä hetki niin, että tofu on rapeaa. Anna jäähtyä.
- Valmista maapähkinäkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- Valmista kesärullat. Kaada kuumaa vettä lautaselle ja liota siinä yhtä riisipaperia kerrallaan n. 15 sekuntia, kunnes se alkaa pehmetä. Valuta ylimääräinen vesi pois. Lisää täytteitä mieleisessäsi järjestyksessä. Varo lisäämästä täytteitä liikaa, sillä riisipaperi hajoaa helposti. Taittele riisipaperin reunat täytteiden päälle ja kierrä nätiksi rullaksi. Nauti maapähkinäkastikkeen kanssa.