Peruna-gnocchit tofupestolla
Ihastuin viime viikon Prahan reissulla Eaterniassa syömääni gnocchi-annokseen niin paljon, että kotiin päästyäni sen tyyppistä ruokaa oli kokeiltava tehdä itsekin. Ja hyväähän siitä tuli! Ostin gnocchit valmiina, mutta surauttelin peston itse sauvasekoittimella. Nopeaa ja vaivatonta – juuri sopivaa reissun jälkeiseen elämään.
Lopputuloksesta tuli ihanan raikas ja kesäinen, mutta yllättävän täyttävä. Annos maistui hyvin myös kylmänä, joten se taipuu helposti myös hellepäivien ruuaksi. Pestoon saa laittaa reilusti suolaa ja yrttejä, sillä gnocchit itsessään ovat melko mauttomia. Maustamisessa ei siis kannata kitsastella!
Peruna-gnocchit tofupestolla
Ainekset
- 500 g
- vegaanisia peruna-gnoccheja
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 3
- kevätsipulia varsineen
- 2
- lehtikaalin lehteä (isoa)
- 1/2 dl
- kurpitsansiemeniä
- Tofupesto
- 1/2
- sitruunan mehu
- 1 dl
- vettä
- 2
- valkosipulinkynttä
- 1 dl
- saksanpähkinöitä
- 1/2 dl
- auringonkukansiemeniä
- 1/3
- maustamatonta tofua (esim. Jalotofu)
- rucolaa
- 2 kourallista
- basilikaa
- 1 ruukku
- minttua
- 1/2 dl
- ravintohiivahiutaleita
- 1/2 dl
- vegaanista Parmesania (esim. Violifen Prosociano)
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- reilusti
- suolaa ja mustapippuria
20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
0 min
Tee näin:
- Keitä peruna-gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
- Valmista pesto. Lisää kaikki peston ainesosat kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista suola.
- Pilko kevätsipulit ja lehtikaalit.
- Lisää paistinpannulle oliiviöljy, kypsät ja valutet peruna-gnocchit, kevätsipulit, lehtikaali sekä kurpitsansiemenet. Kuullota hetki.
- Lisää sekaan pesto ja anna lämmetä.