Takatalven lämmittävä nakkikeitto

Täällä Keski-Suomessa on tupruttanut lunta eilisestä lähtien ja joka keväinen, ah niin ihana takatalvi on täällä. Tänään teki mieli viikonlopun jälkeen jotain hieman kevyempää, mutta kuitenkin herkullista ja lämmittävää ruokaa. Niin kuin usein alkuviikosta, tänäänkin mentiin periaatteella ”mitä kaapista löytyy” muutamalla lisäyksellä kaupasta. Syntyi nopea, chilisen tomaattinen nakkikeitto, jonka kruunasi limen mehu ja tuore lehtipersilja. Keitot ovat mahtavaa arkiruokaa sillä ne vain paranevat jääkaapissa hengailun jälkeen ja kerralla voi tehdä niin ison satsin, ettei pariin päivään tarvitse ruuanlaittoa miettiä.

Resepti on hieman tulinen ja mausteinen, mutta mausteita ja chiliä voi lisätä oman maun mukaan. Meillä on totuttu mausteisiin ja chilipaprikaan lähes joka ruuassa, joten tämäkin resepti on sen mukainen. Keitto on hyvin nakkinen – onhan kyseessä kuitenkin nakkikeitto – ja halutessaan sitä voi keventää jättämällä toisen nakkipaketin pois. Itse pidän nakkikeitostani runsaan nakkisena ja sellainen tämä keitto onkin.

Olen opetellut blogin myötä mittailemaan tarkemmin ainesosia, mutta edelleen se on hankalaa. Mausteiden ja muidenkin ainesosien mitat ovat siis summittaisia ja kokkaillessa kannattaakin maistella miltä liemi omaan suuhun maistuu.

TAKATALVEN LÄMMITTÄVÄ NAKKIKEITTO

Ainekset (6 annosta)

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 pakettia
Bon Veganin kasvisnakkeja
3 rkl
öljyä
1/2-1
punainen chili
1
paprika
2
sellerinvartta
1
limen mehu
1 tölkki
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaattipyrettä
1 purkki
luomukikherneitä
1,5 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
tulista paprikajauhetta (tavallinen paprikajauhekin käy)
1 rkl
chili bbq-maustetta
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
sokeria
suolaa ja mustapippuria
lehtipersiljaa

Tee näin:

  1. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja nakit. Kuullota ja paista öljyssä.
  2. Pilko chili ja lisää se sekä 1 rkl paprikajauhetta pannulle nakkien sekaan.
  3. Lisää kattilaan 1 l vettä, kasvisliemikuutio ja kiehauta.
  4. Pilko sellerinvarret. Veden kiehuessa lisää sellerinvarret liemeen.
  5. Sellerien pehmetessä lisää tomaattimurska, tomaattipyre, 5 dl vettä sekä valutetut kikherneet.
  6. Lisää ruskistuneet nakit ja kuullotetut sipulit kattilaan.
  7. Anna keiton kiehua ja lisää loput mausteet sekä limen mehu.
  8. Lisää keittoon pilkottu paprika, revitty lehtikaali ja keitä vielä muutamia minuutteja niin että paprika hieman pehmenee.
  9. Tarkista maku ja lisää lopuksi annoksien päälle lehtipersiljaa.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *