Tulinen kiinalaistyyppinen soijapalakastike

Jyväskylässä on edelleen melko heikko vegaanisen kiinalaisen ruuan tarjonta, joten ei ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin alkaa itse opettelemaan tämän herkun valmistamista. Erilaisia kiinalaistyyppisiä ruokia tulee tehtyä useamman kerran kuukaudessa ja tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani. Soijapalat ja raikkaat kasvikset yhdistettynä mausteiseen, hieman etikkaiseen ja makeaan liemeen toimii niin arkena kuin viikonloppunakin. Valmistus on nopeaa, suhteellisen simppeliä ja ruoka on maukasta vielä seuraavinakin päivinä.

Olen aiemmin valmistanut ruuan käyttäen Vantastic Foodsin Tummia soijafileepaloja, mutta harmikseni huomasin, ettei niitä enää myydä Jyväskylässä. Onneksi myös perinteisemmät soijapalat ajavat asiansa hyvin. Ruokaan voi vapaasti käyttää jääkaapista löytyviä kasviksia ja esimerkiksi paksoi, kesäkurpitsa ja bambunversot käyvät hyvin. Anoppilasta saadut suppilovahverot sopivat myös erinomaisesti makumaailmaan ja niitä tuleekin käytettyä aina kun pakastimesta löytyy.

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/19904129/?claim=yus4dyft6kh”>Follow my blog with Bloglovin</a>

TULINEN KIINALAISTYYPPINEN SOIJAPALAKASTIKE

Ainekset (4 annosta)

1/3 pussia
soijapaloja
6-7 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
3 rkl
ruokaöljyä paistamiseen
2
sipulia (isohkoja)
3-4
valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala
tuoretta inkivääriä
1
porkkana
1
paprika (punainen ja pieni)
1/2-1
chili
reilu kourallinen
sokeriherneitä
Liemi
2 dl
vettä
1 dl
etikkaa
3/4 dl
sokeria
3/4 dl
seesamöljyä
3 rkl
soijakastiketta
1, 5 rkl
maissitärkkelystä
1-2 rkl
Srirachaa
1 tl
cayannepippuria
1 tl
rouhittua mustapippuria

Tee näin:

  1. Kiehauta kattilassa 6-7 dl vettä kasvisliemikuution kanssa. Lisää soijapalat ja keitä noin 10 minuuttia. Valuta vesi pois ja puristele soijapalat suht kuiviksi lävikön ja lusikan avulla.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Pilko sipulit isohkoiksi lohkoiksi. Silppua valkosipulinkynnet ja pilko chili. Kuori ja hienonna inkivääri.
  4. Kuori porkkanat ja suikaloi siivuiksi esimerkiksi kuorimaveitsen avulla. Pilko paprika isohkoiksi viipaleiksi.
  5. Kuumenna iso wokkipannu. Lisää ruokaöljy, sipulit, pilkottu chili ja inkivääri. Kuullota hetki.
  6. Lisää lämpöä ja laita soijapalat ruskistumaan.
  7. Kun soijapalat ovat ruskistuneet, lisää porkkanasiivut ja paprika. Paista pari minuuttia.
  8. Valmista liemi sekoittamalla ainekset hyvin keskenään ja lisää pannulle. Kiehauta ja anna porista hetki.
  9. Lisää sokeriherneet ja anna lämmetä hetki. Kasvikset saavat jäädä hieman rapsakoiksi.
  10. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä soijakastiketta. Lisää annoksien päälle pilkottua kevätsipulia ja chiliä.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *