Uunibataatti raikkaalla tofutäytteellä

Huomasin satokausikalenterista bataattien olevan nyt huhtikuussa sesongissa, joten siitä lähti ajatus valmistaa uunibataatteja jollain herkullisella täytteellä. Makean bataatin kavereita ovat suolaisuus ja hapokkuus. Näitä yhdistelemällä syntyi ihanan raikas, mutta täyteläinen täyte savutofusta, kaurafraichesta, avokadosta sekä kevätsipulista. Pieni tujaus limen mehua ja chiliä niin avot!

Pienet bataatit ovat mielestäni parhaimman makuisia ja täytteen ohje on tehty neljälle reilun nyrkin kokoiselle bataatille. Bataattien ollessa kookkaampia annosmäärä tuplaantuu helposti, jolloin myös täytettä kannattaa tehdä kaksinkertaisesti. Pienet bataatit kypsyivät uunissa noin tunnin verran ja suuremmat kannattaa halkaista, ettei uunia tarvitse pitää päällä tunti tolkulla.

Mikäli täytettä jää yli (mitä kyllä epäilen sen herkkullisuuden vuoksi), se sopii erinomaisesti vaikkapa ruisleivän päälle ja viikonlopun brunssipöytään. Hyvää viikonloppua!

Uunibataatti raikkaalla tofutäytteellä

Ainekset (4 annosta)

4
bataattia (pieniä, reilun nyrkin kokoisia)
1/2 paketti
Jalotofun kylmäsavutofua
2 rkl
öljyä
1
valkosipulinkynsi (pieni)
1-2
kevätsipulinvartta (koosta riippuen)
1 purkki
Oatlyn iMat Fraichea
1
avokado
2-3 rkl
limen mehua
1/2
chili
suolaa ja mustapippuria
tuoretta korianteria
tuoretta lehtipersiljaa

Tee näin:

  1. Pese bataatit ja laita uuni kuumenemaan 200-225 asteeseen. Pistele haarukalla reikiä bataatin pintaan, jotta kypsyminen nopeutuu. Uunin ollessa tarpeeksi kuuma laita bataatit uuniin kypsymään.
  2. Kuivaa tofu talouspaperin välissä ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  3. Pilko kevätsipulinvarret, valkosipulinkynsi ja chili.
  4. Muussaa avokado haarukalla ja lisää sekaan kaurafraiche.
  5. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja lisää sekaan limen mehu.
  6. Paista tofu öljyssä kullanruskeaksi ja rapeaksi.
  7. Lisää jäähtynyt tofu avokado-fraiche -seokseen ja mausta suolalla, pippurilla, tuoreella korianterilla ja lehtipersiljalla. Laita täyte jääkaappiin tekeytymään.
  8. Bataattien kypsyessä (noin tunti) halkaise ne ja nautiskele tofutäytteen kanssa.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *