Vaaleanpunainen risotto kuoharilla ja parsalla

Pääsiäinen, fiilistä ja aikaa tehdä hieman juhlavampaa ruokaa. Eilen iski kova himo risottoon ja kaapistakin löytyi valmiiksi risottoriisiä, sahramia, sitruunaa ja kaikkien hypettämää kausituotetta parsaa. Mikäpä sen täydellisempi pääsiäisruoka kuin täyteläinen sahramirisotto paahdetulla parsalla.

Aloitin jo kokkailun kunnes huomasin, että meillä ei ole valkoviiniä ja Alkot olivat eilen kiinni (sääntö-Suomi). Kaapista löytyi onneksi kuohuviiniä ja se ajoi asiansa vähintäänkin yhtä hyvin kuin valkkari. Suosittelen testaamaan. Siskolta lahjaksi saatu sahrami värjäsi risoton vaaleanpunaiseksi odotetun keltaisen sijaan, mutta sepä ei haitannut mitään. Voiko olla mitään kauniimpaa ja söpömpää kuin vaaleanpunainen risotto?

Vaaleanpunainen risotto kuoharilla ja parsalla

Ainekset (4 annosta)

1 l
vettä
1 1/2
kasvisliemikuutiota
2-3
salottisipulia (pienehköjä)
2
valkosipulinkynttä
5-6 rkl
öljyä
3 dl
risottoriisiä
2-3 tl
murskattua sahramia
1 dl
kuohuviiniä
12
parsaa
1/2
sitruuna
2 rkl
margariinia
1 dl
vegaanista parmesania (esim. Prosociano Wedge)
1 dl
kaurakermaa
muutamia reiluja rouhaisuja
mustapippuria
ripaus
suolaa

Tee näin:

  1. Kiehauta kattilassa litra vettä, jossa 1 1/2 kasvisliemikuutiota.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota hetki öljyssä.
  3. Lisää sipuleiden joukkoon risottoriisi ja murskattu sahrami. Kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  4. Lisää riisien joukkoon kuohuviini ja anna imeytyä.
  5. Lisää pienissä erissä kuumaa kasvislientä riisien joukkoon ja anna imeytyä ennen seuraavaa lisäystä.
  6. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista parsoista kovat kannat, pese ja kuori.
  7. Lisää parsat pieneen vuokaan öljyn, margariinin, sitruunan mehun (1/4), suolan ja mustapippurin kanssa. Pyörittele kaikki sekaisin ja laita uuniin paahtumaan 15 minuutiksi.
  8. Kun kaikki kasvisliemi on jokseenkin imeytynyt riiseihin ja se on al denteä, lisää sekaan kaurakerma ja vegaaninen parmesan-juusto.
  9. Purista risoton sekaan sitruunan mehu (1/4) ja lisää mustapippuria. Lisää sekaan vielä ruokalusikallinen margariinia. Tarkista maku.
  10. Annostele risotto ja lisää annoksien päälle paahtuneet parsat, vuoassa olevaa sitruunaöljyä, chilihiutaleita sekä parmesania.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *