Ladataan...

Meillä ei ole juurikaan tapahtunut sisustuksen saralla viime aikoina. On vaan ollut niin paljon kaikkea muutakin - töitä, lapsen sairastelua, reissuja, lenkkikauden aloittelua ynnä muuta. Muutamia pieniä muutoksia olen tässä keväällä tehnyt kotona, mutta niistäkin on jo aikaa.

Olohuoneen sohvapöydän alla olevan maton käänsin toisin päin. Mattoa ostaessamme myyjä neuvoi, että sitä pörröisempää puolta kuuluu käyttää talvella ja nurjaa sileämpää puolta vuorostaan kesällä. Viime vuonna tätä neuvoa ei noudatettu, sillä kesän tullen matto oli ollut meillä niin vähän aikaa, että halusin käyttää sitä oikein päin eli pörröpuoli päällä. 

Mutta tykkään matosta tosi paljon näinkin, ja värit ovat ehkä aavistuksen verran harmonisemmat tällä puolella, esim. ei juuri ollenkaan oranssia näkyvillä. Lisäksi raivasin talvella käytetyt tummansiniset samettityynynpäälliset pois, ja otin esille muutamat kesäisemmät koristetyynyt. Alla olevan kasan yksiväriset tyynynpäälliset/tyynyt ovat Ikean (vaaleanpunainen) & Linumin (valkoinen) ja värikkäät Svenskt Tennin (kukallinen), Afroartin (pilkullinen) sekä Marimekon (oranssikuviollinen). Kaikki muut on blogissa tainneet näkyä ennenkin, paitsi ehkä syksyllä ostettu Afroartin tyyny. 

Ja nyt meillä on yksi probleema täällä olohuoneessa, meinaan alimmassa kuvassa näkyvä jalkalamppu. Se on ollut minulla reilusti yli kymmenen vuotta, enkä muista että siitä olisi koskaan polttimo palanut. Ja lamppu on oikeasti päällä useita tunteja päivittäin. No, nyt se sitten meni. Ja luulimme löytäneemme oikeanlaisen polttimon siihen, mutta eipä vaan lamppu enää syttynyt. Kriisi!! Nyt nappasin pojan huoneesta yhden pöytävalaisimen hätäavuksi olkkariin, mutta haluaisin kyllä saada jalkalampun takaisin toimintakuntoon. Siinä siis seuraava pienimuotoinen kotiprojekti. 

---

Our livingroom this spring. 

Ladataan...

Hieman meinasi tulla mutkia matkaan talvilomalle lähdön kanssa. Neljä päivää ennen reissua pojalle nousi kuume, ja ensin ajateltiin että josko se menisi nopsasti ohi. Noh, ei laantunut, ja lääkärikäynti paljasti että kyseessä oli kurkunpääntulehdus ja streptokokki. Onneksi lepo ja lääkkeet tepsivät aika nopeasti, ja pääsimme lähtemään kauan odotetulle reissulle. 

Poika oli ensimmäisenä matkapäivänä vielä sen verran puolikuntoinen, että uima-altaalla hilluminen ei tullut kysymykseen. Niinpä lähdimme heti katsastamaan Dubai shoppailutarjontaa jättimäiseen Mall of the Emiratesiin (joka ei edes ole se isoin Dubai ostoskeskuksista). 

Mall of the Emirates oli nähtävyys jo itsessään lukemattomine ostosmahdollisuuksineen, ravintoloineen ja laskettelukeskuksineen. Ostoksia teimme maltillisesti, mutta mukavasti siellä silti vierähti useampi tunti. Kiertelimme ja katselimme, kävimme syömässä aasialaista ruokaa ja satuimme paikalle sopivasti kiinalaisen uudenvuoden showhun. 

----

Mall of the Emirates, Dubai

 

Ladataan...

Sanottakoon heti alkuun että meidän wc:n kuvaaminen on haastavaa koska se vaan on nii-in pieni! Wc-istuimella istuttaessa polvet ovat lähestulkoon lavuaarissa kiinni. Hankaluuksista huolimatta tässä olisi ennen ja jälkeen kuvat wc:stä. 

Tilan pienuuden takia emme oikeastaan edes harkinneet seiniin muita kuin vaaleita laattoja. Wc:n seinissä jatkettiin samoilla Kaakelikeskuksen laatoilla kuin kylpyhuoneessa, mutta eri koossa. Seiniin laitettiin 20x20 laatat tiililadonnalla ja tummanharmaalla sauma-aineella. Sauma on huomattavasti tummempaa kuin kylppärissä, ja näin haluttiinkin. 

Allaskalusteeksi valikoitui tavallista persoonallisempi vaihtoehto - Lundian hylly jossa yhdistyy kauniisti puunväri ja musta. Poistomyynnistä löytynyt hylly oli mitoiltaan juuri sopiva tuohon koloon. Hyllyn päälle valittiin Dansani-merkkinen pikkuinen allas Laattapisteestä. Avohyllyille mahtuu jonkin verran tavaraa säilöön, tyypillisimmin ylähyllyllä on bambuinen kori ja käsipyyhkeitä, ja alahyllyllä pojan jakkara sekä iso säilytyskori, juuri niin kuin kuvassa. 

Kylpyhuoneeseen haluttiin ujuttaa ripaus vihreää. Se toteutui sekä lattialaatoissa että seinäkoukuissa. Lattia laatoitettiin Pukkilan kuusikulmaisilla laatoilla kolmessa eri värissä; harmaata, vihreää sekä valkoista. Lattian sauma-aine taas on vaaleanharmaa. Hanan valinnassa noudatettiin samaa linjaa kuin kodinhoitohuoneessa ja kylppärissä, ja se on Oraksen Optima-sarjaa. 

Seinälle kiinnitettiin kolme Hayn Volet-koukkua käsipyyhkeitä varten. Kattoon mietimme aluksi uuden valaisimen ostamista, ja väliaikaisesti siirsimme miehen yövalona olleen Design House Stockholmin Worklampin vessaan. Jossain vaiheessa totesimme että Worklamp saakin jäädä toistaiseksi sinne, ja miehelle viriteltiin uusi(vanha) valaisin makuuhuoneeseen. 

Wc-istuimeksi halusimme ehdottomasti seinään kiinnitettävän mallin. Helpottaa ainakin siivousta! Vesisäiliötä varten täytyi rakentaa kotelo, joten tavallaan wc samalla pienentyi hieman. Uusi wc-paperiteline tilattiin netistä samalla kun seinäkoukut, ja se on Ferm Livingin mallistosta. 

Suunnittelimme remontin itse ja teimme remonttimiehiä varten piirustukset. Mietimme alkuvaiheessa myös "avaimet käteen" vaihtoehtoa, jossa kylpyhuoneliike olisi toteuttanut sekä suunnittelun meidän toiveidemme perusteella että varsinaisen toteutuksen, mutta luovuimme ajatuksesta aika pian. Tuntui, että meidän ideoita oli aika mahdotonta survoa avaimet käteen -pakettiin. Ongelmaksi muodostui mm. se, että olimme ostaneet laattoja valmiiksi jo kauan ennen remonttia, mutta liike josta pakettitarjousta pyysimme suhtautui toisen toimittajan laattojen asentamiseen nihkeästi. Toisaalta ihan ymmärrettävää. Omalla suunnitelmalla ja tutun remonttimiehen avustuksella päästiin lopulta oikein mieleiseen lopputulokseen! Nautin ihan oikeasti joka päivä siitä että nyt on viimeisetkin remonttijutut tässä kodissa tehty, ja mikään paikka ei enää eroa täysin tyyliltään muusta asunnosta. 

Alla kuva wc:stä ennen remonttia (ja itse asiassa se on jo vuodelta 2013, ennen kuin olimme muuttaneet asuntoon). Tuo boordi, ai ai! Sitä ei ole kyllä hetkeäkään ikävä :)  

----

Our toilet before and after renovation. 

Pages