Äidin mehevä bliniresepti
Viime lauantain synttäri-illallinen piti sisällään muun muassa blinejä. Oli muuten eka kerta sitten joulun kun näitä syötiin, pitäisi tehdä useammin!
Teen blinit samalla, monesti testatulla ja hyväksi havaitulla reseptillä kuin oma äitini. Tässä tulee:
1 kananmuna
10 g hiivaa
4 dl maitoa
3 dl tattarijauhoja
0,3 dl vehnäjauhoja
30 g voita
suolaa
Erota toisistaan valkuainen ja keltuainen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää keltuainen, jauhot, sulatettu voi ja suola. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää joukkoon. Kohota taikinaa kaksi tuntia. Paista blinit voissa pannulla. Tarjoile mädin, smetanan, sipulin ja mustapippurin kanssa. Toimii hyvin myös sienisalaatin kera!
Meillä ei ole erillistä blinipannua, mutta ihan tyytyväinen olen ollut tavallisella paistinpannulla valmistettuihin, vähän rosoreunaisempiin blineihin! Kattauksesta laitan lisää kuvia myöhemmin. Kuten kuvasta näkyy, meillä ei ole mitään pieniä Villeroy & Bochin New Wave -lautasiin sopivia tarjoilukulhoja, joten tarjoiluastioina palvelivat taas Iittalan Aino Aalto lasit, ihan kuten ystävänpäivän aattonakin skonssien kanssa.
Aika nopeasti katosivat parempiin suihin!