Näkemiin mämmi
Kun sitä mämmiä on kuitenkin jäänyt tuokkosen pohjalle niin lopuista jämistä voi pyöräyttää vaikka sämpylöitä.
Resepti löytyi mämmirasian pohjasta ja se meni näin:
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 0,5 pakettia (350g) Kymppi-mämmiä
- 0,5 rkl suolaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- n. 14 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juoksevaa margariinia (tai voita tai margariinia n. 1dl sulatettuna)
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mämmi ja kaurahiutaleet sekä suola, sekoita. Lisää vehnäjauhot ja rasva vähin erin koko ajan taikinaa vaivaten. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Leivo taikinasta pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa. Kohotuksen jälkeen halutessasi voit voidella sämpylät vedellä ja ripotella pinnalle siemeniä tai kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla +225°C n. 15 min.
Lisää reseptejä mämmin ystäville löytyy täältä.
Eilisellä aamukävelyllä kävin vielä keräämässä muutamat pajunoksat pajunkissoineen mökkitien varrelta ja kuskasin ne mukanani kaupunkiin.
Hauskaa viimeistä vapaapäivää =)