Parsaa simppelisti
Mainitsin tässä parin viikon takaisessa postauksessa, että parsa toimii hyvin yksinkertaisten lisukkeiden kanssa. Kokeilin viime viikolla tosi pelkistettyä parsaruokaa. Tällä ohjeella saa tehtyä kaksi pientä annosta:
Parsan valmistus:
- 1 nippu vihreää parsaa (n. 0,5 kg)
Kuori vihreät parsat aloittaen kuoriminen muutama sentti nupun alapuolelta. Leikkaa kannasta pari senttiä kovaa osaa pois, tarvittaessa enemmänkin. Keitä parsoja viitisen minuuttia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä.
Kastike:
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl soijaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada parsa-annoksen päälle.
Söin itse kerralla koko satsin, että se siitä kahdesta annoksesta :)
Ihan hassua että nyt on lauantai. Jotenkin tuo vappu keskellä viikkoa sekoitti sisäisen kalenterini ihan täysin. Eilen vietettiin odotettua tyttöjen iltaa, ja aika myöhäiseksi se venyi. Mutta poika ei armahtanut tänä(kään) aamuna väsynyttä äitiä, vaan olin pystyssä jo 7.30. Sentään puoli tuntia myöhemmin kuin arkiaamuisin :)
Pirteää lauantaita!