Cupcakes valkosuklaalla ja mariannella

Olin lupautunut leipomaan makeaa viime viikonlopun baby shower -juhliin. Suklaahammasta kolotti joten taas kerran päädyin suklaiseen reseptiin 🙂 

valkosuklaamarianne2.jpg

Pohjana käytin Valion suklaa-mango cupcake -ohjetta. Reseptissä mainitut herukat jätin pois, ja tumman suklaan sijasta käytin valmiiksi pussitettua Marianne-rouhetta, jolla cupcakesit saivat raikkaan mintun maun. En tykkää Marianneista pelkältään, mutta leivontaan se oli mitä mainiointa. Valkosuklaa vielä pehmensi sopivasti mintun makua. 

Kuorruutteeseen laitoin mangotuorejuuston sijaan tavallista maustamatonta, joten cupcaket muuntuivat suklaa-mangosta valkosuklaa-marianneen. 

Taikina

  • 100 g voita
  • 1  dl kaakaojauhetta
  • 2  kpl kananmunaa
  • 2  dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2  tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 100 g marianne-rouhetta
  • 100 g valkosuklaata

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100  g  maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria

Sulata voi kattilassa tai kulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa kevyesti sekaisin. Sekoita joukkoon voi-kaakaoseos. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää joukkoon Marianne-rouhe ja veitsellä karkeaksi jauhettu valkosuklaa. 

Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Lusikoi taikinaa vuokiin. Jätä noin puoli senttiä vuoan reunasta vapaaksi taikinasta kohoamisvaraksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Cupcakesit saavat jäädä keskeltä aavistuksen taikinaiseksi. Jäähdytä.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. Nostele kuorrutus pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin, johon on leikattu kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutusta cupcakesien pinnalle. Koristele!

Olin ostanut varta vasten pursotuspussin jotta olisin saanut oikein professionaalin näköisiä leivonnaisia. Ei olisi vaan kannattanut valita sitä Prisman halvinta, joka hajosi yhden cupcaken pursottamisen jälkeen!?! En tiedä käytinkö sitä jotenkin väärin, mutta lopputulos oli että sekä saumasta että pussin kankaan läpi tursusi kuorrutetta pitkin poikin. Hööh. Täytyy kai ensi kerralla kokeilla jotain tyyriimpää ja toivottavasti kestävämpää välinettä. 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *