Illanistujaiset fonduen merkeissä
Saimme lainaan fondue-padan ja innostuttiin tarjoamaan fondueta jo kaksissa illanistujaisissa. Se oli oikeasti tosi helppo valinta tarjoiluiksi, kun ei tarvita paljoakaan esivalmisteluita.
Olen fondue-iltamista kirjoittanut kerran aikaisemminkin, mutta silloin en maininnut reseptistä mitään. Nyt se jakoon siis.
Fondue tehtiin seuraavasti:
- 2 kpl valmiita fonduesekoituksia
- 200 g Gruyère-juustoa
- 1,5 dl valkoviiniä
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl maizenaa
Laita kattilaan valkoviini ja sitruunamehu. Vispilöi joukkoon maizena ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä, ja lisää raastettu juusto vähitellen niin että se sulaa nesteen joukkoon. Lisää fonduesekoitus samalla tyylillä.
Kun juustoseos on valmis, se kaadetaan varsinaiseen fonduepataan. Padan voi ensin hieroa halkaistulla valkosipulinkynnellä, jotta juusto ei niin herkästi tartu kiinni.
Sitten dippailemaan! Meillä oli leipäpalojen lisäksi tarjolla paprikaa, herkkusientä ja hillosipuleita.
Seuraava, mitä tekisi mieli testata, olisi raclette. Harmi vaan kun näihin tarvitaan kaikkiin omat välineensä… Keittiöstä loppuu tila kesken jos alkaa joka ruokalajille omia patoja ja pannuja hommailemaan. Ehkä täytyy koittaa saada raclettevälineistö lainaan ja kokeilla sillä ensin että kannattaako moista ostaa.