Keittiössä (sekamelskan lisäksi)

Uusimmassa Avotakassa oli hyödyllinen juttu Arjen taidetta. Artikkelissa annettiin muutamia vinkkejä keittiön työtasojen organisointiin, ja pakkohan paria ideaa oli heti kokeilla. 

 

arjen taidetta.jpg

 

Tässä muutamia poimintoja Avotakan jutusta: 

  • Käytä monella tavalla. Parhaat tarvikkeet ovat monikäyttöisiä. Posliininen maljakko tai kukkaruukku sopii työvälineiden kuivatustelineeksi tiskipöydälle, ja kaunista leikkuulautaa voi käyttää myös kattilan alusena ruokapöydässä. 
  • Järjestä väreittäin. Asettele kauneimmat ja eniten käyttämäsi tavarat esille. Toistuuko esineissä kaksi tai kolme pääväriä? Jos värejä on enemmän, yritä karsia niitä. Valkoinen sopii yhdistettäväksi mihin tahansa, kun taas musta tuo ryhtiä asetelmaan. Valitse lisäksi korosteväri ja ripottele sitä sinne tänne. 
  • Asettele ryhmiin. Tavarapaljous ei vaikuta kaaokselta, kun järjestelet tavaroita pienempiin ryhmiin. Asettele esineet lähelle toisiaan, jotta ne eivät näytä orvoilta ja irrallisilta. Kehystä ryhmät asettelemalla taustalle leikkuulauta tai tarjotin. 
  • Hanki harkiten. Kun on aika ostaa uusi tiskirätti tai -harja, mieti minkä värinen sopii parhaiten keittiöösi. Kiinnitä kaupassa huomiota myös mauste-, tee- ja muiden ruokapakkausten ulkonäköön. 

Kuvan asetelma syntyi pitkälti samoista esineistä kun tässä aiemmassa keittiöpostauksessa. Lisäsin siihen ”smoothie-mukiksi” kutsumani vihreän lasin keittiövälineitä varten. Lisäksi se tuo mukaan saman korostevärin, joka keittiössä näkyy ennestään mm. yrttiruukussa ja Sääpäiväkirja-taulussa

 

Niin ja miksi siellä keittiössä on kaaos asetelmaa lukuunottamatta? Koska eilen vietettiin kolmekymppisiäni ja vähän tupareitakin. Oli erittäin hauska ilta, kiitos ystävät <3. Kyllä tästä kelpaa aloittaa seuraava vuosikymmen. 

 

koti sisustus