Kesäkuun cupcaket

Taas tuli yksi muffinssi/cupcake-resepti kokeiltua. Mikä on muuten niiden ero, osaako joku asiaan vihkiytynyt kertoa? Makuna oli tällä kertaa porkkana-ananas-pähkinä. Nams!

porkkanamuffini2.jpg

Taikina:

  • 1,5 dl pekaanipähkinärouhetta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 dl öljyä
  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 1 dl ananasmurskaa

Kuorrute:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 4 dl tomusokeria
  • sitruunamehua

Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti ja rouhi ne palasiksi veitsellä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita tämän jälkeen muna-sokerivaahtoon öljy ja kuiva-aineseos. Lisää pähkinät, porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska. Laita paperiset muffinivuoat 12 kpl:een muffinipellille, ja jaa taikina vuokiin. Paista muffineja 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla. 

Tee sillä välin kuorrute. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään, ja lisää hieman sitruunamehua jotta saat kuorruutteeseen sopivan koostumuksen. Levitä kuorrute ja koristele! 

Mehun lisäämisessä kannattaa olla tooosi varovainen, mieluummin lisää sitä liian pienissä kuin suurissa erissä. Kuten kuvasta näkyy, minulla meni kuorrute liian löysäksi. Mutta se ei makua haitannut, lopputulos oli oikein maistuva ja porkkana ja ananas toimivat hyvin yhdessä. Kuorrutteeseen lisäsin ihan himpun vihreää elintarvikeväriä ja ulkonäöstä tuli kellertävä. 

porkkanamuffini.jpg

Täytyy vielä kertoa että ei kaikki leipomukset mene ihan putkeen aina. Tein toissa viikonloppuna mustikkapiirakkaa tarkoituksena tyhjentää pakastinta lopuistakin marjoista. Se oli ihan hyvää, mutta ei mitenkään tajunnanräjäyttävää… eli ei tarvitse reseptiä tänne blogiin taltioida. Mitenköhän hyvissä ravintoloissa kokit saa just esimerkiksi mustikkapiirakasta, niin tavallisesta jälkkäristä, ihan taivaallista?

Niin ja tämän edellä mainittu muffinssiresepti on muokattu naistenlehden ohjeesta.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.