Kevään merkki vihannesosastolla

Keväistä herkkua eli parsaa on alkanut näkymään kauppojen vihannesosastoilla. Kaikkein parhaiten parsan maku pääsee esiin kun ruuan pitää muuten yksinkertaisena. Usein pelkkä hollandaisekastike riittää! 

Mieli teki kuitenkin enemmän parsaista pääruokaa kuin alkuruokaa, joten parsasta kehkeytyi rapsakka risotto. 

parsarisotto.jpg

Reseptin löysin uusimmasta Pirkka-ruokalehdykästä

  • 500 g tuoretta vihreää parsaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 kpl salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl puolikuivaa valkoviiniä
  • 2 dl Pirkka parmesaania raastettuna
  • mustapippurirouhetta

Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois. Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja noin 6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio. Viipaloi parsat sentin paloiksi.

Kuori ja silppua sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja riisit. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä vähitellen. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi kypsäksi eli yhteensä noin 20 minuuttia.

Risoton pitää olla kermamaista, ei liian sakeaa. Lisää nestettä tarvittaessa. Maista riisien kypsyys. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraastetta, mustapippurirouhetta ja parsapalat. Viimeistele risotto silputulla ruohosipulilla.

Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania.

parsakombo.jpg

Pari muunnosta reseptiin tein ihan loppuvaiheessa. Valkoviinipullon pohjalla oli niin pieni tilkka jäljellä, että loput korvasin vermutilla. Lisäksi heitin joukkoon 50 g voita samaan aikaan parmesanin, mustapippurin ja parsan kanssa. Lopputulos on vieläkin kermaisempi ja mehukkaampi! 

 

 
 
 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.