Parsaa (taas)
Ollaan me täällä mökillä muutakin syöty kuin grilliherkkuja. Äitini teki mehevän parsa-alkupalan pari viikkoa sitten, ja oli sen verran hyvää, että päätin jakaa helpon reseptin täällä blogissa.
Vuohenjuusto on omalla kohdallani yksi niistä ruoka-aineista, joita ei sovi liian usein syödä. Tuntuu, että tietyistä herkkuruuista katoaa hohto jos niitä syö liikaa 🙂 Mikäli olet vuohenjuustoannosta vailla, kannattaa kokeilla paahdettuja parsoja juustokuorrutteen kera!
- 1 nippu (0,5 kg) parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 100 g vuohenjuustoa
- 2 rkl pinjansiemeniä
Kuori vihreät parsat aloittaen kuoriminen muutama sentti nupun alapuolelta. Leikkaa kannasta pari senttiä kovaa osaa pois, tarvittaessa enemmänkin.
Levitä parsat uunipellille leivinpaperin päälle (tai matalaan vuokaan). Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda parsoja 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin viisi minuuttia.
Laita parsojen päälle vuohenjuustoviipaleet ja ripottele lisäksi pinjansiemeniä. Jatka paistamista vielä noin 3-5 minuuttia.
Paahdettujen vuohenjuustoparsojen resepti löytyi kesäkuun Kotivinkki-lehdestä. Oli muuten positiviinen yllätys tuo Kotivinkin näytenumero; mielikuvissani se on suunnattu minua selvästi vanhemmille lukijoille. Mutta ei, lehdessä oli yllättävän paljon lukemista. Kotia, ruokaa ja tavallisia ihmisiä. Myös lehden ulkoasu miellytti silmää.
Kevään/kesän aikaisemmat parsaruokalajit löydät täältä (parsaa soija-sitruuna-hunaja -kastikkeella) ja täältä (parsarisotto).