Pizzaperjantaina

Pizzaperjantaita vietettiin jo viikko sitten, mutta täytyy vielä tänne taltioida hyvä resepti! Idea tähän tuli Naantalin & Turun äitienpäiväreissulla, kun söin lounaaksi päärynä-homejuusto-saksanpähkinäpizzan Tintåssä.

Annokseen olisi saanut ekstralisukkeeksi pekonin, mutta jätin sen ottamatta. Sekös jäi harmittamaan! Oikeastaan tuon pekonin takia halusin samoja täytteitä kokeilla kotona, ja tällä kertaa pekonin kera.

pizza.jpg

Pizzapohja:

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täytteet:

  • tomaattipyre
  • päärynänpalasia
  • sinihomejuustoa 
  • saksanpähkinöitä
  • pekonia pieninä paloina
  • juustoraastetta

Päälle:

  • rucolaa

Sekoita lämpimään veteen hiiva. Lisää joukkoon suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa taikinaa hetki. Anna taikinan kohota liinan alla. Kauli taikina uunipellille sopivaksi. 

Asettele pohjan päälle täytteet, ja paista 225-250 asteessa 15-20 minuuttia. Lisää valmiin pizzan päälle rucola.

hernekombo.jpg

Alkupalaksi nappailin herneitä, kesän ekoja! Voisin syödä herneitä ja esimerkiksi kirsikoita vaikka joka päivä kesällä. 

vihersalaatti.jpg

Mutta nyt ohjelmassa karkkien napostelu tv:n ääressä, peruslauantai =D Hauskaa iltaa!!

koti ruoka-ja-juoma