Punajuuripesto testattu

Pesto on yksi suosikkejani, sopii niin pastoihin ja spagetteihin kuin leivänpäällekin. Yleensä sitä on tottunut syömään vihreänä, mutta testattiin punajuuriversiota tässä taannoin. Ja se oli niiiin hyvää!

punajuuripesto.jpg

Ennen en tykännyt punajuuresta missään muussa muodossa kuin joulupöydässä rosollissa. Maailmani on avartunut, kun punajuurta on alkanut näkyä esim. lounassalaateissa vuohenjuuston kanssa yhdistettynä. 

Ja näin se tehtiin kotona: 

  • 2 punajuurta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl basilikaa (tuoretta)
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Kuori ja paloittele punajuuret. Kuullota margariinissa kuoritut ja paloitellut punajuuren palat ja kokonainen kuorittu valkosipulin kynsi. Lisää vettä niin että kasvikset peittyvät, ja keitä kypsiksi, n. 15 minuutin ajan. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Kaada punajuurten keitinvesi pois ja lisää loput aineet joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Tarjoile pastan kanssa. 

Annos on tehty mukaillen tätä Valion reseptiä. Koristeeksi laitettiin muutamat basilikan lehdet ja pinjansiemenet, plus syöntivaiheessa vielä pari lusikallista sinihomejuuston makuista tuorejuustoa. Punajuuri sointuu hienosti yhteen sekä vuohenjuuston että sinihomejuuston kanssa. Avot!

 

koti ruoka-ja-juoma