Suussa sulavaa suklaata
Jokunen viikko sitten meillä herkuteltiin suklaakakulla. Leipominen on pakko ajoittaa siten, että joku on tulossa kylään. Mies kun ei ole niin kovasti makean perään, että jos ei ole vieraita tiedossa tulee itse vedeltyä neljä viidesosaa herkuista, oioi.
Tämän kakkureseptin olen jostain lehdestä kopioinut pieneen reseptikirjaseeni jo vuosia sitten, silloin kun ei vielä ollut yhtä tavallista googlettaa reseptiä. Hieman aina vaihtelen eri ainesten määriä fiiliksen mukaan. Tällä kertaa näin:
150 g margariinia (alkuperäinen resepti 250 g)
1 dl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
3 dl sokeria (alkuperäinen resepti 5-6 dl??!)
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g hassel- tai pekaanipähkinärouhetta
1/2 levyä maitosuklaata
Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja nostele muun seoksen joukkoon. Lopuksi paloittele suklaa pieneksi ja lisää taikinaan. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (esim. irtopohjavuoka). Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Kakku kuuluu jäädä sisältä pehmeäksi, hieman mutakakkumaiseksi. Anna jäähtyä, koristele halutessasi tomusokerilla ja kruunaa kermavaahdolla.
En kyllä tajua miten tuossa alkuperäisessä reseptissä on ollut noin paljon sokeria :) Pitäisi ehkä kokeilla noilla määrillä joskus. Tällä kertaa käytin maitosuklaan sijasta valkosuklaata, sillä joku oli tulkinnut kauppalistaani vähän omalla tavallaan…
Ollaan illalla menossa tupareihin (taas!) ja tuparilahja liittyy tähän kakkureseptiin. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen, siitä lisää huomenissa!