5 syytä miksi sinunkin kannattaa kokeilla gua shaa

Yhteistyössä House of organicin kanssa, sisältää mainoslinkkejä

House of organicin luonnonkosmetiikkapäivät jatkuvat vielä, ja esittelen muutaman lempparini lisää.  Kaikki luonnonkosmetiikkapäivien tarjoukset löytyy täältä ja koodilla yhdistä saat voit tehdä useamman tilauksen yksillä postikuluilla.

Olen aiemmin kertonut innostuksestani gua shaan joka on muinainen kiinalainen, lääketieteeseen pohjautuva hoitomenetelmä. Kun gua sha keskittyy kasvojen hoitoon, puhutaan usein kosmeettisesta gua shasta. Gua sha on omasta mielestä aika kokonaisvaltaista, niin ihon kun mielenkin hoitoa ja tässä 5 hyvää syytä miksi gua shaan kannattaa tutustua.

1. Ihonhoito

Gua shalla hieronta/rullailu kiihdyttää pintaverenkiertoa, jolloin kollageenin tuotanto tehostuu ja pienet rypyt voivat madaltua. Myöskin ihonhoitotuotteet imeytyvät paremmin ihoon mekaanisen työstön avulla.

2. Rentoutuminen

Tekee gua shaa sitten itselleen tai toiselle niin se rentouttaa kummasti. Pieni hetki itselle toimii myös meditaation lailla, kun keskität kaikki ajatukset vain siihen mitä juuri silloin teet.

3. Hieronnan edut

Kasvojen alueella voi olla yhtä lailla lihaskireyttä kun muuallakin kehossa ja erityisesti purentalihasten jumit on yleisiä. Purentalihasten kireys aiheuttaa usein päänsärkyä ja niskakipua. Jokailtaisella pienellä hierontatuokiolla voi saada helpotusta niin pääkipuihin kuin unettomuuteenkin.

4.Kasvonpiirteiden esille tuonti

Kasvojen alueella on turvotus aika yleistä, naisilla liittyy usein esim.kuukautiskiertoon nesteen kertyminen kehoon. Gua sha tuo jo todella lyhyen käytön seurauksena leukalinkaa selkeämmäksi sekä poistaa esim.silmäpusseja. Ilme on helppo saada freesimmäksi jo viikon käytön seurauksena.

5. Pako arjesta

Meillä kaikilla on jokin juttu millä saadaan aivot narikkaan ja gua sha toimii itselle sellaisena. Vaivun lähestulkoon transsiin hieroessani kasvoja ja unohdan helposti ympäriltä kaiken muun. Ihan jo muutama minuutti iltaisin auttaa nollaamaan päivän huolet.

Olen testannut useita eri gua sha välineitä ja lastat on olleet itselle miellyttävimmät käyttää. Sain Yin Your Skinin Jalo lastan testiin ja tämän kanssa jouduin ihan uudelleen opettelemaan aiemmin käyttämäni liikkeet läpi. Tämä on siis jo hieman asiaan perehtyneimmille ja kyllä onkin tehokas. Ulkonäöltään jalo on tyylikäs, mystinen ja kiehtova ja tällä saakin hieronnasta aivan uusia puolia esiin.

Jalossa on useita kulmia ja muotoja sekä kampamainenkin kohta jolla hyvin herättelee kasvojen jumikohtia sekä virkistää pintaverenkiertoa.

Jalolla on huomattavasti helpompi muuten käsitellä muutakin kroppaa (erityisesti niskalle tämä on ihana)  kuin muilla testaamillani ja itse lasta on käteen sopivampi sekä tehty myös painavammaksi. Gua sha-ohjeita löytyy netistä hyvin, sekä ihan ihon ulkonäön parantamiseen että esim.leukaperien jäykkyyden hoitoon ja näihin kannattaakin perehtyä. Itse opin vastoittain että kaikki liikkeet tehdään viemällä lastaa aina kohti korvaa jossa sijaitsee ns.roskis jonne kuona-aineet on tarkoitus saada jotta ne poistuu elimistöstä ja erityisen tärkeää on ”avata” roskis hieromalla korvan alla olevaa kohtaa n.5 minuuttia jotta saadaa mahdollisimman hyvä tulos gua shasta.

Gua sha vaatii alleen hyvän liukkarin eli kasvoöljyn ja Yin Your Skinin Sileä öljy on mitä parhain työstö-öljy puuhaan. Ihonhoidollisesti rikas ja holistinen sekä aromaterapeuttinen öljy antaa pitkän työskentelyajan kosmeettiseen gua shaan ja on koostumukseltaan optimaalinen hierontaöljy. Ohut mutta täyteläinen tuote paitsi liukuu iholla kuin silkki niin se myös rauhoittaa, tasapainottaa ja napakoittaa ihoa. Öljy maksimoi ihonhoidolliset tulokset, ja kosteuttaa ihoa loistavasti, tukkimatta ihoa.

Olen itse kokeillut monenlaisia öljyjä gua shan kanssa ja vaikka voisi luulla ettei niillä ainakaan itse hieronnan kanssa olisi eroja niin se on kyllä väärä luulo. Toki useimmat öljyt käyvät puuhaan mutta hieronnan miellyttävyys sekä nautinnollisuus lisäytyy kyllä kummasti kun on näin mainio öljy minkä kanssa työskennellä. Todella flavonoidirikas öljysekoitus sisältää useita eri öljyjä mm.chiansiemenöljyä, viinirypäleensiemenöljyä sekä puolukansiemenöljyä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *