Kosmetiikan yllätysboksit, hauskaa hemmottelua vai holtitonta ostoskäyttäytymistä?

Jokainen meistä tekee päivittäin valintoja mitä ostaa. Vähintään ruoka sekä pakolliset hygieniatuotteet ostoskoriin hujahtaa mutta niin paljon muutakin. En tuomitse ketään kosmetiikan hankinnasta, itse käytän kosmetiikkaa ja sitä multa himasta löytyy paljon. Minä taiteellisena ihmisenä ymmärrän että meikkaus on harrastus, taiteenmuoto sekä itseilmaisun muoto ja en kauhistele jos intohimoisen meikkaajan kaappi notkuu erilaisista tuotteista.

Yhtä asiaa en kuitenkaan saa päähäni mahtumaan ja se on kauneusboxit. Olen kyllä testannut näitä palveluita ja välillä boxi oli mitä mainioin sekä rahalle sai vastinetta. Jolie-boxi jopa oli aivan ylivertainen tuotteissaan ja löysinkin useita lempituotteita sitä kautta. MUTTA, heitetään faktat pöytään. Miksi laittaa rahaa siihen että tilaat boxin toivoen parasta? Onhan se jännää odottaa pakettia, mutta sian säkissähän siinä ostaa. Joskus onnistuu, joskus ei. Useimmiten kuitenkin boxissa on myös niitä tuotteita joita et tarvitse. No ainahan ne voi antaa eteenpäin moni sanoo mutta kuitenkin jonkun käsiin se turha tuote päätyy. Miksei laittaa bokseihin menevää rahaa oikeasti itseä kiinnostavaan tuotteeseen? Tai mihin tahansa käytännössä. Me tehdään jo monet lähtökohtaisesti hutiostoksia niin tavallaan miksi lähteä vielä sokkoshoppailuun mukaan?

Itse tilasin hetken tosiaan muutamaa kuukausittain tulevaa kauneusboxia joissa oli itselle sopimattomia voiteita, värikosmetiikkaa sävyissä joita en ikinä itse käyttäisi sekä tuoksumaailmaa joka lähinnä aiheutti hengenahdistusta. Pyörimään jääneet tuotteet lähinnä ärsytti ja siinä kohtaa kun kukaan ei halunnut jo viidennettä sinistä silmänrajauskynää, päätin lopettaa touhun. Harmitonta hömppää tavallaan mutta eikö tässä ole ylikuluttaminen huipussaan? Tilataan summamutikassa yllätysboxi jotta voidaan yllättyä, tai pettyä ja haukkua boxi lyttyyn. Olen ajatellut että Betteboxin henkilökunnalla on varmaan epäkiitollisin työ ikinä koska heidän palvelu saa internetin laulamaan korkealta ja kovaa vaikka siellä tehdään varmasi parhaansa että saataisiin ihmisille nimenomaan tuo joka kuukautinen hemmotteluhetki. Ymmärrän molemmat puolet tästä kolikosta ja en itsekään ole malliesimerkki kuluttamisesta mutta pakko oli pistää ajatukset tekstiksi. Hieman hyppiväksi tekstiksi tosin.

Kommentit (4)
  1. Sama homma! Sain pari vuotta sitten TBS.n kalenterin ja omistin 25 luukkua myöhemmin läjän tavaraa mistä nappasin yhden tai kaksi käyttöön. Ei ollut oma juttu, yhtään. Jopa rehellisesti ärsytti se turha sälä.

  2. Tosi hyvä postaus! Oon samaa mieltä!

    Mullekin kyllä tuli 3 kk ajan Jolie Box, ja mun mielestä tuo 3 kk kokeilujakso oli kyllä ihan hyvä siinä vaiheessa, kun vielä tutustuin luonnonkosmetiikan maailmaan. Mutta itse asiassa, oon siinä uskossa, että Jolie Boxia ei ole enää olemassa samassa muodossaan kuin aiemmin, ehkä juuri siksi että se ei sit kuitenkaan sopinut ihan täysin luonnonskosmetiikan ekologiseen ajatusmaailmaan. Mutta tollainen lyhyt kokeilu voi mun mielestä vielä ollakin kiva, mutta.. Sen sijaan en voi mitenkään ymmärtää, jos jollekin tulee vuositolkulla joku yksi ja sama boksi. Mihin sitä kaikkea tavaraa tarvitsee? Varmasti tulee tuotteita yli oman tarpeen, ja sitten just tollaisia, mitkä ei itseä kiinnosta tai sovi itselle. Sanoit hyvin, että miksi ei käyttää sitä rahaa ennemmin suoraan sellaiseen, mitä tarvitsee ja haluaa?!

    Pakko sanoa tuosta Bette Boxista, vaikka en nyt haluaisikaan nostaa ketään tikun nokkaan.. En ymmärrä, miksi esim monissa blogeissa kuukausi toisensa jälkeen puhutaan kyseisestä boksista, kun olen saanut kuvan, että se on hyvin usein pettymys monille ja sitä parjataan hirveästi. Jos se on niin huono (eikä ainakaan omaan silmääni vaikuta kovin laadukkaalta), niin miksi se saa kuitenkin niin paljon palstatilaa ja miksi sitä tilataan silti? Onko ihmiset niin tapojensa orjia, etteivät tajua lopettaa, vai onko se niin , että kun halvalla saa, niin laadulla ei ole väliä. Surullista. 🙁 Olen varma, että tuonkin kyseisen boksin sisällöistä iso osa päätyy vaan roskiin. 🙁

    1. Joo nimenomaan! Kosmetiikkapiireissä on aika tavallista tilata useampaa boxia kuussa, mitä en tajua rahan hukkaan heittämisen tai luonnon kannalta, en ite edes haluaisi tarpeetonta sälää kotiini. Kosmetiikka ja sen toimivuus on hyvin yksilöllistä niin eihän noissa voi kun osa tilaajista kullonkin voittaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *