Safkasunnuntai- banaanimaapähkinäjäätelö
Nice creamit on olleet jo jonkin aikaa trendikkäitä viilentäjiä ja niistä voi tehdä jos jonkinmoista versiota vaikkei vegaania ruokavaliota noudattaisikaan.
In this light-blogin Salka kävi aiemmin kommentoimassa postaustani pakastetuista viinirypäleistä että itsetehty banskujäätelö on myös hyvää, helppoa ja sen voi vaikka maustaa maapähkinävoilla. Taikasana maapähkinävoi! Minä rakastan maapähkinävoita, joten päätin kokeilla tällästä versiota!
Tarvitset 3 banaania, 0.5 desiä maapähkinävoita(itse käytin crunchy-versiota koska halusin hieman rakennetta jäätelöön) ja halutessasi kinuskia sekä suolapähkinöitä koristeluun. Ei jäätelö todellakaan tarvitse lisukkeita, ja sellaisenaan sopiikin useammalle herkuttelijalle.
Banaani pilkotaan paloiksi ja pakastetaan n.4 tuntia, jonka jälkeen blenderillä sekoitetaan banskut ja maapähkinävoi sileäksi jäätelöksi. Tässä kohtaa jätski onkin jo valmis mutta itse halusin ehdottomasti puikkoja, joten laitoin massan vielä mehujäämuotteihin ja yön yli oli pakkasessa. Kannattaa ottaa jäätelö hyvissä ajoin huoneenlämpöön, tämä on ehdottomasti parhaimmillaan samettisen pehmeänä. Muuten, rakenne tässä jäätelössä on loistava! Kermainen koostumus, kiva suutuntuma maapähkinävoista, paksu kinuski ja rapeat suolapähkinät kruunaa helpon herkun.
Tällä ”ohjeella” tuli 4 puikkoja normikokoisessa (hmmmn, onkohan niitä useampia kokoja) mehujäämuotissa.