Diy: pääkoriste aidoista kukkasista

Alohair

Ehkei kukkapannat ole enää niin trendikkäitä kuin pari vuotta sitten mutta ei se niiden kauneutta vähennä yhtään.Kesän juhliin,festareille tai ihan huvikseen itse mielelläni koristelisin kampauksen ihan aidoilla kukkasilla niiden silkkikukkien sijaan.

Päätin kokeilla olla oman elämäni floristi ja kokeilla kuinka luonnistuu pääkoristeen teko ilman aiempaa kokemusta.Tiesinkin jo entuudestaan että neilikka sekä krysanteemi kukkina ovat hyviä kampauksiin ja hieman kysyin kukkakauppiaalta lisää vinkkejä.Olisin halunnut jotain isoa lehteä mukaan mutta niitä ei ollut saatavilla.Päädyin ostamaan ison neilikan,oksaneilikkaa,pallokrysanteemia,valkoista harsoa ja tuollasen oksan jossa on havumaisia neulasia sekä valkoisia kukkia(en tiedä tai ainakaan muista sen nimeä).

Lisäksi hankin kukkateippiä joka on tavallaan itsekiinnittyvää ja sillä saa näppärästi oksat ja varret piiloon napakasti.Tein kukkaviritelmäni hiuspantaan,pantapohjia saa askarteluliikkeestä hyvin edullisesti mutta myös ihan rautalangasta voi vääntää pohjan seppeleelle.

Leikkasin kukkien varsia lyhyimmiksi ja aloin sommittelemaan kukkia pantaan.

Itse ajattelin että on helpompi aloittaa sivuilta ja tuoda aina keskelle lisää kukkia ja lehtiä.En todellakaan tiedä kuinka ammattilainen tekisi.

Olin todella tyytyväinen lopputulokseen vaikkakin ne isot lehdet jäi uupumaan.Tärkeintä tietysti elävien kukkien kanssa toimiessa on valita oikeat kukkaset tarkoitukseen,nämä kukathan ei saa vettä joten niiden täytyy olla kasveja jotka säilyvät hengissä muutamia tunteja ilman vettä.Itse pidin pantaa päässä useamman tunnin ja se oli seuraavanakin päivänä vielä aika freesi mutta mikäli ajatus on olla päivä festareilla auringonpaisteessa niin en usko että aamun pikkutunneilla kukkien ilme on enää kovinkaan tuore(festareilla tosin ei mikään tai kukaan ole tuore enää pikkutunneilla joten annettakoon se anteeksi).

 

Tuo napakka panta sai koristeen istumaan päässä napakasti ja tuohon ympärille olisi voinut rakennella hienommankin kampauksen mutta ihan fiilispohjalta lähin askartelemaan sadepäivän ratoksi koristetta ja nappasin kuvat kun tajusin että hommahan on helpompaa kuin uskoinkaan.Tai no ei helppoa,aikani tätä väkertelin,muokkasin sekä asettelin mutta kukkien kanssa puuhailu on mukavaa ja rentouttavaa.

Bonuksena tässä aidoista kukista tehdyssä koristeessa on tietty tuoksu!Kukkakaupan tuoksu on ihana ja se leijui ylläni koko sateisen päivän(kun pesin lattiaa ja kokkailin vauvapastaa,jonka syönnin jälkeen pesin lattiat uudelleen) himassa.

 

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

En kestä, miten kaunis! Oi, kun olisi joku juhla, mihin voisi laittaa näyttävän kukkapannan! Ne on minusta älyttömän ihania <3

Alohair
Alohair

Aina voi piristää päivää kukkapannalla,vai meinaatko että oli yliampuvaa askarrella tää siivouspäivää varten :D

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

UPEA!!!

Alohair
Alohair

Kiitos Jonna!

Anni Jää (Ei varmistettu) http://annijaamuah.blogspot.fi

Siis vau miten hieno! Oispa jotkut juhlat tiedossa. :-D

Alohair
Alohair

Olin niin innoissani tästä että tarjouduin tekee muutamia härpäkkeitä jo muillekkin

Sanniijuliaa (Ei varmistettu) Http://www.sanniijuliaa.blogspot.fi

Oijoi, vautsi! Kukkapannat on olleet heikkous, vaikka en sellaista olekaan uskaltanut kotiuttaa! :-) Kesällä tällainen olisi helppo askarrella vaikka joka päiväksi! Loistava ide!

Kommentoi