Dyson Supersonic, föönien kuningatar

Sain Suomen Sähkötuonti Oy.lta hehkutetun Dysonin Supersonic föönin testiin ja onhan tää ihan mieletön! 

Supersonic on loistava ihan sekä peruskuluttajalle että kampaajalle liiketyöskentelyyn. Kerronkin laitteen plussat molemmista näkökulmista. 

Tämä ei ole ammattikäyttöön tarkoitettu vaan siihen on olemassa oma Supersonicinsa (joka on vielä parempi) mutta vertailin tätä kuluttajamallia silti muihin testaamiini ammattilaisfööneihin. 

dy11.jpg

Supersonic on todella kevyt sekä paino jakautuu tasaisesti laitteessa moottorin ollessa kädensijassa ja näin ollen se on todella miellyttävä kannatella sekä työstää hiusta. Tästä ominaisuudesta luonnollisesti kampaaja hyötyy koska hän saattaa jopa muutaman tunnin työajastaan kannatella kuivaajaa. Ergonomian kannalta on oleellista että työasento on hyvä ja työvälineen kannattelu ei rasita liikaa. Kotioloissa kukaan ei luultavasti fööni kädessä heilu tolkuttomia aikoja mutta on paljon meitä kenellä föönin käyttö käy niskoihin (itsellä aiheuttaen mm.huimausta), käsiin sekä no, lähtökohtaisesti painavan föönin kanssa on kömpelömpää työskennellä. Supersonic painaa 630g ja ammattilaisföönit painavat n. 1.5kg eli ero on huikea. 

dy2.jpg

Supersonic on tosi tehokas ja sen puhallusvoimakkuutta sekä lämpöä saa säädettyä, mikä tekee siitä monikäyttöisen kuluttajalle mutta ennen kaikkea kampaajalle. Säätö on myös tehty helpoksi, nappuloiden käyttö onnistuu yhdellä kädellä vaivattomasti. Meillä kaikilla on  erilainen hius ja sama lämpötila ei käy kaikille. Paksu kihara hius voi vaatia todella kuuman lämpötilan kun sitä koitetaan esim. föönillä silottaa kun taas hauras blondattu hius ei kestä liian kuumaa ilmaa yhdistettynä mekaaniseen työstöön. Tehokkuus ilmenee myös nopeutena ja tällä kuivaakin vauhdilla. Olin jopa hieman hämmästyny ensimmäisellä testikerralla kun tukka suorastaan lähti lentoon. Nopeus on valttia kampaajan duunissa ja tokkopa meistä kukaan pahastuu jos aamurutiinit hoituu hieman nopeammin. Föönissä on 3 eri nopeusasetusta ja 4 lämpötilaasetusta. 

dy3.jpg

Vein oman Supersonicin tuttuun kampaamoon vertailtavaksi, käytiin kampaajaystävien kanssa läpi yleisimpiä perusföönin rasitteita. Dyson oli huomattavasti kevyempi sekä erityisesti hiljaisempi kuin pari muuta markkinoilla olevaa ammattilaiskuivaajaa ja pystyin jopa keskustelemaan föönin yli. Ei ole ihan turha ominaisuus ammatissa jossa ollaan tukkataitureiden lisäksi psykiatreja! Kampaamoissa käy työterveyslääkärit mittaamassa desibelejä ja lukemat voi olla aika korkeat kun 5-6 kampaajaa kuivaa samaan aikaan. Ja tätä on tutkittu sen verran paljon että faktana voin heittää sen että jopa föönin melu voi tehdä todellista vahinkoa kuulolle pitkässä juoksussa vaikkei uskoisi. 

Kotioloissa ei melusaasteelle joudu altistumaan niin paljon mutta kyllä tuo Supersonicin hiljainen ääni tekee käytöstä paljon mukavampaa. 

dy7.jpg

Supersonicin mukana tulee 3 magneetilla kiinnittyvää vaihtopäätä, diffuusori kiharalle hiukselle sekä 2 erikokoista suutinta.

Magneettikiinnitys on nerokas! Vaihtopäiden vaihto on nopeaa ja vaivatonta, ne tuhannet kerrat kun olen jotain ”yleisdiffuusoria” koittanut iskeä just siihen malliin mihin se ei käy niin arvostan helppoutta. Oon aina kokenut diffuusorin käytön vaikeaksi mutta kun käytössä on kevyt fööni, eikä painopiste ole juuri siinä diffuusorissa kiinni, on sen käyttö helpompaa. Kaksi muuta suutinta on eri kokoisia ja tuo paksumpi versio on loistava kun haetaan sileää tukkaa tai jopa suoritetaan hiusta. Ohuempi taas on ilmavirran keskittämiseen sekä tarkkaan muotoiluun. Peruskuluttaja ei luultavasti kaikkia päitä tarvitse mutta ne on mukana jotta jokaiselle olisi jotain. Fööni voi käyttää myös ilman lisäosia. 

Tässä on muuten 2.7m pitkä johto joka tottakai helpottaa sekä kotona että kampaamossa työskentelyä. 

dy10.jpg

Tämän föönin hinta on vähän vajaa 400e ja kotikäyttöön hankittuna voi tuntua tyyriiltä mutta ammattilaisille hinta on todella pieni satsaus siihen että voit jutella asiakkaan kanssa vaivatta, fööni on kevyt sekä tehokas. Kampaamossa aika on rahaa ja ajansäästö on kuin pistäisi rahaa pankkiin mutta tosiasiassa se ettei kädet tai kuulo rasitu tolkuttomasti, on sitä oikeaa säästöä. 

dy9.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *