Hääkampaukseen valmistautuminen

Tulevana kesänä varmasti jo hääjuhlia vietetään, joko pienemmin tai useimmin ja kampaus on monelle morsiammelle yksi niitä isoimpia asioita hääpäivänä ja sen miettiminen alkaa usein hyvissä ajoin.

Kokoan kampaajan näkökulmasta vinkkejä onnistuneeseen hääkampaukseen.

Hyvissä ajoin:

Aloita fiilistelemällä kuvia, netti ja lehdet on pulloillaan kuvia joista hakea inspiraatiota. Keskity kuitenkin kuvissa kampaukseen, älä kokonaiskuvaan. Helposti kaunis malli ja stailattu ympäristö tekee perusnutturankin kiinnostavammaksi. Muhkeat nutturat ja valtavat kiharapehkot on monesti lisätukan ansiota, joten vaikka oma hius ei olisi paksu ja tuuhea, on aina mahdollisuus vähän huijata.

Jos häissä on teema, koita mätsätä ajatus kampauksesta teemaan.

Harkitse mahdollisen hunnun tai koristeen paikka. Älä jämähdä yhteen ajatukseen vaan kokeile niitä ideoita mitkä päähän pälkähtää, joskus paras lopputulos syntyy vahingon kautta.

Vaikka hääkampauksen tekijä (luottokampaajasi) olisi selvillä, teetä koekampaus. Henkilö kuka tekee hiuksiisi maailman mageimmat värit ja leikkaa niin ettei ikinä ole bad hair day, ei välttämättä ole se kuka osaa tehdä sen elämäsi tärkeimmän kampauksen. Jokainen kampaaja on kuitenkin vain ihminen ja monilla on selkeä osaamisalue.

Ota kampaajan vinkit vastaan kampauksesta, väristä sekä hoitotuotteista. Myös hyvissä ajoin hankittu pidennys/tuuhennustukka kannattaa näyttää kampaajalle väriä miettiessä.

Muista että koekampaus on usein linjojen ja muotojen hakemista, ei kopio varsinaisesta kampauksesta.

Lähempänä hääpäivää:

Todennäköisesti olet selannut tuhat häälehteä tässä kohtaa ja miettinyt onko valitsemasi kampaus sittenkään paras, eli jos muutat mieltäsi niin konsultoi kampaajaa asiasta. Älä jätä asiaa hääpäivän aamuun. Muista että on ok muuttaa mieltä. Kommunikointi kampaajan kanssa helpottaa oikeaan lopputulokseen pääsyä kummasti.

Jos värjäytät hiukset, keskustele siitäkin kampaajan kanssa että missä kohtaa se on hyvä tehdä. Itse neuvon usein että n. viikkoa ennen h-hetkeä, jotta kerkeät ainakin kerran pestä hiukset itse.

Jos tahdot että hiuksesi pestään kampaamossa ennen kampausta, muista sanoa se kampaajalle aikaa varatessa. Ja ota selvää myös kuinka kampaaja haluaa että tulet kampaamoon hääpäivänä, hiukset kuivina vai kosteana. Kampaajalla usein on tiukka aikataulu ja se että jos kampaaja joutuu tekemään jotain mitä ei ole sovitettu aikatauluun, on se jostain pois. Kysy myös mitä hoitotuotteita tulisi käyttää kampauksen alle. Esim.liukas hius ei jaksa pitää kiharaa kunnolla jos sitä on hoidettu esim. öljyhoidoin ja karhea luonnonkihara ei välttämättä taivu sileään nutturaan jos hoitoaine on unohdettu.

Hääpäivänä:

Pukeudu paitaan joka on helppo saada pois niin ettei kampaus kärsi.

Jos on sateen mahdollisuus, ota sateenvarjo mukaan vaikka liikkuisit ulkona vain pieniä matkoja.

Vaikka perhoset täyttäisi mahan ja ruoka ei maistu, varaa jotain sellasta minkä tiedät maistuvan aina ja pidä huoli siitä ettei verensokeri tipu. Kärttyisyys ja hermostuneisuus tarttuu ja kampauksessa olo voi olla kammattavalle ja kampaajalle hermoja raastava tilanne.

Jos jokin pinni tai muu painaa päätä, sano kampaajallesi siitä. Jos jokin tuntuu epämiellyttävältä, saa sen korjattua.

Pyydä kampaajalta muutama pinni ja hengetön mukaan hätävaraksi ja ota pieni lakkapullo mukaan kaiken varalta.

Siinä kohtaa kun lähdet kampaajalta on fiilis on toivottavasti jännittynyt, ihana ja täynnä rakkautta ja voit unohtaa hiuksista murehtimisen.

kauneus hiukset hyva-olo trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *