Diy: Helppo panta pakkaspäiville

Vaikka olen pipotyttö forever niin nyt on tullut neulottua lämpimiä pantoja ja niistä on tullut paljon kyselyitä instagramin puolella joten päätin tehdä ohjeet helpolle turbaanipannalle.

Tarvitset paksua villalankaa, esimerkiksi Novitan Hygge-langat on tähän täydellisiä (ja kuvan panta on tehty sävystä jääkarpalo ja tähän meni tarkalleen yksi kerä) ,7 mm puikot sekä isosilmäisen neulan viimeistelyyn.

Luo puikoille 23 silmukkaa ja lähde neulomaan 1 o 1 n neuletta niin että ensimmäinen on oikea ja niin on myös viimoinenkin. Kun vaihdat riviä niin jos lopetit edellisen rivin oikeaan niin aloita uusi nurjalla, näin tulee joustinneuletta.

Neulominen paksuilla puikoilla paksusta langasta on helppoa sekä nopeaa ja tämä onnistuu vaikka neulomisesta ei olisi muuta kokemusta kuin peruskoulun kässätunnit.

Neuletta kannatta kokeilla välillä oman pään ympärille, mulla senttejä neuleelle tuli 56.

Kun haluttu mitta on valmis,  päätellään neule hyvin  perinteisellä silmukka toisen yli tekniikalla.

Neuleen päät taitellaan näin nurjalta puolelta ja ommellaan samalla langalla yhteen. Suosittelen aika tiukkaa ommelta, näin lopputuloksesta tulee kauniimpi.

Kiinniompelun jälkeen päätellään ylimääräinen lanka piiloon neuleeseen ommelen.

Panta käännetään ympäri ja pannan voi halutessaan höyryttää ennen käyttöönottoa.

Valmis panta näyttää monimutkaisemmalta mitä onkaan ja 100% villasta tehtynä tämä lämmittää hyvin kylmänäkin päivänä. Panta on mukava työ jopa aloittelijan tehdä ja myös kiva joululahjaidea.

muoti diy trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *