Hiustenhoidon tehoaineet eli panosta näitä sisältäviin tuotteisiin

En ole inci-listojen plärääjä lähtökohtaisesti ja käyttämissäni tuotteissa on paljon aineosia mistä en mitään ymmärrä. En väitä olevani asiantuntija tällä saralla mutta muutaman vinkin voin antaa!

Avaan hieman aineosien hyötyjä hiustenhoidosta. Inci-listalla ensimmäisenä on aine jota eniten tuotteessa on ja ne menevät järjestyksessä niin että loppupäässä olevaa ainetta on tuotteessa vähiten. Välillä markkinointi ja mainonta hämää, tuotetta saatetaan myydä aineosalla joka on listalla häntäpäässä mutta koska se siellä kuitenkin on niin se voidaan myyntipuheessa mainita.

Keratiini

Hius koostuu suurimmaksi osaksi keratiinista, joten on luonnollista käyttää sitä myös hiustenhoitotuotteissa. Keratiini korjaa hiusta, täyttää hiuksen pinnassa olevat aukot ja näin ollen jälleenrakentaa hiusta. Keratiini on oiva apu siis huonokuntoiselle, käsitellylle hiukselle mutta pitää muistuttaa että osa hiustenoidennyksistä on sellaisia ettei keratiinipitoiset tuotteet niille sovi. Keratiini on proteiini, joka sisältää ison määrän aminohappoja.

Pantenoli

Useat shampoota sekä hoitoaineet sisältävät tätä orgaanista yhdistettä ja se lisää hiuksen elastisuutta. Pantenoli kosteuttaa hiusta sekä lisää ihon joustavuutta. Pantenolia käytetään muutenkin paljon kosmetiikassa sekä mm.palohaavojen hoidossa.

Arganöljy

Arganöljy sisältää paljon hyviä rasvahappoja sekä mm.e-vitamiinia. Hiustenhoitotuotteissa arganöljy ravitsee sekä kosteuttaa hiusta ja monille on tuttuja arganöljypohjaiset hiusöljyt. Kuten kaikki öljyt, niin myös tämä tuo hyvää kiiltoa hiukselle. Arganöljytuotteet on monesti voimakkaan tuoksuisia vaikka itsessään arganöljy ei ole kovinkaan hajusteellinen. Arganöljyä saa myös sellaisenaan ostettua ja se käy hyvin itsetehtyyn kosmetiikkaan tai ihan vaikka hiusten latvoissa käytettäväksi.

Risiiniöljy

Riisiniöljy sisältää erilaisia happoja sekä vitamiineja ja kosteuttaakin hyvin haurasta hiusta. Riisiniöljyä on monissa hiusnaamioissa ja omalle hiukselle olen nimenomaan risiiniöljypohjaiset tuotteet kokenut hyviksi. Kaikkia öljyjä saa jo ihan sellaisenaan hankittua ja risiiniöljy toimii hyvin kuivissa latvoissa myös sellaisenaan. Tällä öljyllä on muitakin käyttötapoja, esim. ripsiseerumina ja kulmakarvojen hoitoon.

Bambu

Bambu on aina välillä ollut risiiniöljyn sekä arganöljyn tavoin trendikäs aineosa hiustenhoidossa ja välillä jäänyt unholaan. Bambu-uutteessa on mm. aminohappoja, vitamiineja, hivenaineita sekä antioksidantteja. Bambu on luonnostaan antibakteerinen sekä edistää verenkiertoa joten se sopii erinomaisesti mm. hilseestä kärsiville.

Viinirypäleensiemenöljy

Grape seed oil on monen purkin kyljessä ja kyseessä on monipuolinen ja ravinnerikas öljy. Proteiinia sekä vitamiineja sisältävä öljy normaalisoi talituotantoa ja auttaa uudistamaan  hiuspohjaa. Öljy myös kirkastaa hyvin sameaa hiusta ja tuo sille luonnollista kiiltoa. Sopii hyvin rasvaisesta hilseestä kärsivälle. Stimuloi hiustenkasvua myös.

Karitevoi

Laajalti vitamiinipitoinen karitevoi kosteuttaa niin ihoa kuin hiustakin. Karitevoi tekee hiuksesta pehmeän ja samalla vahvistaa sitä. Karitevoita sisältävät tuotteet hoitavat hyvin kuivaa päänahkaa samalla kun siloittavat hiuksen pintaa. Karitevoita käytetään paljon erityisesti luonnonkosmetiikassa ja sitäkin voi hankkia ihan sellaisenaan käytettäväksi.

Useimmat öljyt tuovat hiukseen hallittavuutta, kiiltoa sekä elastisuutta mutta poikkeuksia löytyy myös. Yksi omia lemppareita on ruusunmarjaöljy sekä mm.moringa-siemenöljy. Useissa öljyissä on sinkkiä ja sinkki on hyvä kosteuttaja sekä kiillon tuoja.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *