Ideasta korvakoruiksi

Yksi mielenkiintoisimmista blogin kautta tehdyistä yhteistöistä tulee tässä. Pääsin Lappeenrantalaisen Kuultokuvan kanssa tekemään itselleni korvakoruja. Hommasta hauskemman tekee että kuka tahansa saa omasta piirustuksestaan korvikset tilattua heiltä!

Käytännössä juttu toimii niin että piirrät kuvan, lähetät sen Kuultokuvalle ja 3D-mallinnusta apuna käyttäen he tulostavat kuvan ja saat valmiit korvakorut postissa. Värin saat valita myös useasta vaihtoehdosta. Materiaalina koruissa toimii biohajoava pla-muovi.

Koruista saa todella persoonallisia sekä henkilökohtaisia näin ja malliksi käy vaikka lapsen piirros. Piirroksen tulee kuitenkin olla aika paksuilla ääriviivoilla varustettu jotta se pysyy kasassa. Itse meinasin ajaa itseni nurkkaan suunnittelussa koska olen vähän perfektionisti ja aloitinkin suunnitteluprojektin tietokoneella. Sain kivoja graafisia muotoja aikaan mutta sitten koin ahaa-elämyksen siitä mitkä käsinpiirron mahdollisuudet tuo koruun.

Tein muutaman tussivedoksen rauhanmerkkisydämestä sekä pari erilaista lehtikuviota. Koitin aika symmetrisesti aluksi tätäkin tehdä mutta jouduin ihan pysähtymään asian kanssa ja ajattelemaan jutun uusiksi. Miksi hakisin teollista jälkeä kun homman rikkaus piilee nimenomaan piirrosjäljessä ja vähän luovuuskin pääsi valloilleen.

Simppelimmät lehdet toimivat paremmin mutta kyllä nuo lehdet joissa kuvioita on, ovat söötit nekin. Sain korut sekä mustina ja onkin hauska nähdä sama muoto eri väreissä. Hieman piirroksiani jouduttiin muokkaamaan jotta koruista tuli kestäviä mutta hyvin huomaamattomasti muutokset saatiin Kuultokuvalla aikaan.

Korut on muuten aivan superkevyitä, ei tunnu juuri miltään korvissa. Projekti oli hauska, pääsin piirtelemään sekä jännityksellä odotin lopputulosta. Korut ovat todella lähellä piirustuksiani jotka tahdoin pitää aika simppeleinä.Kommunikointi ja ohjeistus toimi loistavasti firman kanssa ja se teki kokemuksesta helpomman kun sai selkeät ohjeet. Myös kysymyksiini vastattiin selkeästi joka selkeytti vielä osaltaan prosessia.

Hauska idea vaikka lahjaksi ja tässähän voi toteuttaa luovuttaan lukemattomilla tavoilla. Tärkeitä sanoja, sisäpiirivitsejä, mielipiteitä, salaisuuksia tai mitä ikinä keksiikään on mahdollista ripustaa korviin roikkumaan.

Lähetin Kuultokuvalle sähköpostilla valokuvia, jotka olin ottanut piirtämistäni kuvista. Toki täytyy miettiä kuvakulma niin ettei mittasuhteet vääristy mutta kovin helppo oli tämäkin vaihe. Kuvan voi myös skannata tai lähettää tiedostona koneeltaan mikäli käyttää jotain ohjelmaa apunaan.

Hintaa itsesuunnittelemille korviksille tulee alkaen 22.50e ja täällä voi tilauksen tehdä.

Sain blogin kautta sekä korut että mahdollisuuden testata tätä palvelua.

muoti paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *