Joululahjatoiveita

Jännä miten nuorempana pystyi nimeämään kymmeniä joululahjatoiveita mutta nyt en keksi yhtään. Ehkä syynä aikuisuus tai sitten nykyihmisen kulutuskäyttäytyminen, mehän ostetaan se heti mitä tarvitaan tai halutaan. Ja koska en edes itse keksi mitä haluaisin niin onpa hieman hankala miettiä mitä muillekaan ostaa. Päädyinkin siihen että tänä vuonna läheiset saa vaan itsetehtyjä herkkuja(paha sanoa vielä tuleeko herkkuja kokeiluista vai joudunko kuitenkin koukkaamaan ostoskeskukseen).Ehkä tuohon syömiseen voisin liittää jotain mitä voisin kotiini ottaa, kun väkisinhän lahjoja kuitenkin tulee. Ainahan hyvä kahvi maistuu tai jokin laadukas suklaa.Tai jonkin lahjakortti paikallisiin palveluihin, ravintolaan, hierojalle tms.kyllähän niistä ilahtuu vaikka tavarapaljouteen olisikin kyllästynyt.Yksi asia mihin tahtoisin että ihmiset panostaisivat varsinkin tässä taloustilanteessa, suomalaisiin lahjoihin, tuotteisiin ja palveluihin, se on pientuottajille paras joululahja!

Jouluhan on muistamisen aikaa ja myös hyvä ja edullinen keino ilahduttaa ystäviä ja sukulaisia on perinteinen joulukortti,tai joulukirje.Jokainen voisi vaikka kaivaa yhden menneisyyteen kadonneen vanhan ystävän tedot ja laittaa yllärinä kortin muutamalla ystävällisellä sanalla varustettuna.Jos ei itse jaksa askarrella niin Suomestakin löytyy lukuisia lahjakkaita taiteilijoita, keneltä saa ihan käsintehtyjäkin kortteja ja kauniita printtejä.Muistamisen ei siis tarvitse tehdä kukkaroon yhtään isompaa lovea kun itse tahtoo.Ekologisimmat meistä tekee kierrätysmatskuista korttinsa. 

Itselle joulu on tavallaan rakas juhla ja tavallaan kuitenkin pakollinen paha.En erityisesti ole oppinut nauttimaan jouluruuasta ikinä, joten siinä missä muut vetää vatsansa äärimmilleen, itse närpin vähän kinkkua ja senkin ollakseni kohtelias.Joulun vietossa palaan aina lapsuuteen ja ehkä haikeudella miettii ihmisiä ketkä ovat jo ajasta poistuneet.Tykkään linnottautua sohvalle ja katsoa joululeffoja, vaikkakin joka vuosi tv.n joulutarjonta yllättää huonoudellaan, poliisit maraton? Hei pliis!Onneksi on netflix,viaplay ja monta monta dvd.ta.Joulunviettotapoja on niin monia erilaisia,jokaiselle toivottavasti on mahdollisuus tehdä jotain itselle tärkeätä silloin.Auttaa toisia, olla omissa oloissaan, juhlia koko suvun kanssa tai sitten ystävistä muodostuvan ’perheen’ kanssa, kenen vaa rakkaan kanssa, oli se isoäiti tai oma koira. 

Tässä taas hyvinkin vapaamuotoisesti ajatuksiani kirjottelin, eikä taas tällä postauksella ole punaista lankaa ollenkaan mutta kuitenkin oivalsin että ehkä se paras joululahja(jopa kahvia ja suklaatakin parempi) olisi kuitenkin se että lunta tulisi pimeyden keskelle. Kunnon nietokset, missä hiihtää ja pulkkailla ja tehdä lumienkeleitä.

Joulufiilikseen pääsee loistavasti kuuntelemalla Frank Sinatraa, ihan vaan vinkkinä.

https://www.youtube.com/watch?v=aQzlJRjXSGY

https://www.youtube.com/watch?v=nZ6yQgBvuoI

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *