Kuinka valita sopiva hiuslakka?

Hiuslakka löytyy lähes kaikkien kaapista ja luulen että se onkin ostetuin hiustuote shampoon jälkeen. Hiuslakkoja on todella monenlaisia olemassa, sekä eri käyttötarkoituksiin että eri hiustyypeille omansa.

Muotoilulakka (sculpting spray), työstölakka(working spray) ja viimeistelykiinne(finishing spray ovat keskenään erityyppisiä tuotteita ja kannattaa miettiä ennen hankintaa että mitä tuotteelta toivoo.

Muotoilulakka on tarkoitettu hiuksen muotoiluun, sen helpottamiseksi sekä tueksi. Muotoilulakka esim. ehkäisee pörröisyyttä, tuo voluumia ja ehkä jopa kitkaa liian liukkaaseen hiukseen. Muotoilulakka on työstölakkaa pitävämpi mutta ei kuitenkaan kiinnitä kampausta niinkuin viimeistelykiinne.

Työstölakat on usein lämpösuojallisia sekä hienojakoisia lakkoja joilla työstetään hiusta hieman erilailla kuin muotoilulakalla. Lämpösuoja antaa mahdollisuuden käyttää lakan esim.kihartimen tai suoristusraudan alla ja näin on helppo saada yksityiskohtia kampaukseen.

Kampauksen kiinnittämiseen tarkoitut lakat eli viimeistelykiinteet ovat usein muotoilulakkoja sekä työstölakkoja voimakkaampia, vaikka vahvuuseroja löytyykin. Viimeistelykiinne kiinnittää hiuksen lopulliseen muotoonsa ja sen jälkeen hiuksen muokkaaminen on jo hankalampaa.

Jokaisessa lakkaryhmässä on useita vahvuuksia ja kannattaa huomioida sekä hiuksen mitta, hiuslaatu ja muotoilutottumukset lakkaa valitessa. Esim.ohut hius kannattaa muotoilla pitävillä tuotteilla muotoonsa ennen viimeistelykiinnettä ja kiinnittää kevyellä tai keskivahvalla lakalla. Liian voimakas lakka ainoana muotoilutuotteena lässäyttää helposti ohuen hiuksen. Liian voimakas lakka taas tekee hiuksesta myös liikkumattoman eikä sekään välttämättä ole haluttu lopputulos. Toinen esimerkki ovat kiharakampaukset. Kun haluat kauniit ja kestävät kiharat niin valitse hyvä lämpösuojallinen työstölakka kiharruksen pohjaksi ja kevyt, hienojakoinen viimeistelylakka kiinnitykseen jotta kiharaan jää liikkuvuus. Kiharan hiuksen suoristamiseen kannattaa valita siloittava sekä pörröisyyttä poistava muotoilulakka jossa on kosteussuoja. Myös tähän tarkoitukseen on olemassa oma viimeistelykiinteensä.

Viimeistelylakoissa on pidon lisäksi eroa myös kiillossa, osa on mattapintaisia, osassa on luonnollinen kiilto ja löytyy myös superkiiltäviäkin versioita. Mattapinta sopii erinomaisesti miesten hiuksiin sekä lyhyisiin kampauksiin ja kiiltoa tuovat erityisen hyvin juhlakampauksiin sekä hiuksiin joissa kiiltoa syystä tai toisesta ei ole. Yleensä mattalakat ovat pidoltaan napakampia kuin kiiltoa taikovat mutta on poikkeuksiakin.

Lakan valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös tuoksu, monesti lakat tuoksuu todella voimakkaalle ja erityisesti juhlatilanteisiin tai yleisötilaisuuksiin mennessä on kurja pilata toisen fiilis tuomalla hajurasite tilaan. Voimakas tuoksu usein peittää myös hajuveden alleen ja usean tuoksun yhdistelmä voi olla aika sekamelska.

Hiuslakat missään muotoa eivät ole varsinaisesti mitään terveystuotteita ja jos hienojakoista aerosolilakkaa käytät niin luultavasti vedät keuhkoihisi aika paljon kemikaaleja. Pumppupulloihin pakatut lakat (eli ns.märkälakat) ovat kosteampia ja ne eivät niin leviä ympärilleen eikä käy henkeenkään yhtälailla.

Luonnonkosmetiikan hiuslakat on aerosolittomia ja niissä on tietysti luonnollisemmat aineosat. Itsekin lakkaa on mahdollista tehdä vedestä ja sokerista, meidän vanhojen punkkareiden kikka jämäkkään muttei vedenkestävään kampaukseen.

Oma lemppari tällä hetkellä on Lorealin Infinium Pure, todella helppokäyttöinen viimeistelykiinne. Jättää kiharat liikkuviksi mutta silottaa irtohiukset jämäkästi. Ja on hajusteeton! Lakka saatu pr-näytteenä.
kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *