Raskaus,hiukset ja iho

Tulin juuri 34-vuotiaana ensimmäistä kertaa äidiksi ja mullistukset henkisesti ja fyysisesti on olleet isoja raskausaikana.Voin aika lailla pahoin koko raskausajan ja oksensin enemmän tai vähemmän tämän 9kk.Mutta isoilta mielialavaihteluilta selvisin ja luulen että niiden kanssa olisi ollut vaikeampi selvitä kun pahoinvoinnin.

Myös ulkonäössä on toki muutoksia tullut, painoa tuli niikuin kuuluukin.Iso maha oli huvittava ja sen sisällä oli vilkas tyyppi koska maha liikkui myös hulvattomasti.Jännin muutos oli turvonneet huulet, ne olivat valtavat välillä.Toki muutenki kasvot olivat enemmän turvonneet kun normaalisti.

IMG_20170508_235057.png

Tässä en vielä tiennyt olevani raskaana.

Monilla hiukset paksunee raskausaikana mutta itse en huomannut olisiko oma pää muuttunut raskaammaksi.Hiukset kyllä kasvoi nopeammin ja hieman jopa rasvoittuvat.Kuontalohan minulla ei varsinaisesti ole ikinä ollut rasvoittuva,joten jännä ollut tämäkin kokea.Myös syynä voi olla se etten ole värjännyt tyveäni koko aikana,muutaman vaalean raidan olen sillon tällön laittanut tyveä häivyttämään.Monillahan käy niin että hiuksia lähtee imettäessä kovastikin mutta itse en siitä ole huolissani, oikeilla tuotteilla tuuheutta taikoo kummasti(jos on aikaa tai voimia pienen vauvan kanssa).

IMG_20170508_235159.png

Tämän kuvan aikoihin oksensin monta kertaa päivässä,monesti siihen pisteeseen että ääntä ei lähtenyt kunnolla koko päivänä.

Siinä missä hiukset rasvoittui,kasvojen iho kuivui kuivamistaan.Olin ihan tuskastunut hilseilevään ihoon sekä korppuhuuliin.Mikään tuote ei ole pidemmän päälle toiminut tarpeeksi kosteuttavana.Olen laittanut tuhottomasti rahaa, aikaa ja energiaa ihonhoitotuotteisiin, aika lailla tuloksetta.Pinnasta erityisesti iho on ollut kuiva ja se taas sai ihonalaisia näppyjä aikaan.Kuorinnat on lähinnä kuivattaneet tai ärsyttäneet joten ihonhoito on ollut öljyjä,seerumeita,kosteusnaamioita sekä veden juomista tolkuttomasti.

IMG_20170508_235222.pngHelmikuussa otettu kuva kertoo kuinka väsymys jo paistoi kasvoilta.

Sen sijaan muu kroppa ei ole juurikaan kuivanut eli jokatalviselta rasvausrumbalta taas vältyin.Toki aina olen vähän jotain voidetta sipaissut mahaan jos sillä arvilta välttyisi.

Tuoksut on ollut hieman pannassa,monet lempituotteista on ollut jäähyllä useamman kuukauden ja olenkin suosinut joko tuoksuttomia tai hyvin luonnollisen tuoksuisia tuotteita.Hajuvesistä Clean tuoksut on olleet ainoita,joita olen käyttänyt.

IMG_20170507_201941_296.jpg

Raskausviikkoja 38 tässä takana,ja äitiysloma,sohva ja netflix ovat saaneet aikaan hieman virkeämmän naaman(vai onko se tuo kirkas huulipuna…).

Synnytyksestä on viikko nyt(tyttö tuli, 50cm ja 3432g) ja jännityksellä odotan vauvan seuraamisen lisäksi omaa palautumistani(kilot jäi kyllä synnärille aika hyvin, 2kiloa jäi ylimääräistä alkupainoon nähden) ja sitä kuinka hormonaaliseksi imettäminen voikaan saada meikäläisen, sekä fyysisellä että henkisellä tasolla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *